Medior professionals staan in een cirkel
Medior professionals staan in een cirkel

AMID Masterclasses Internationale Ontwikkeling

Ben of wil je werkzaam zijn binnen de ontwikkelingssamenwerking? Deze reeks bied je de essentiële kennis om de dagelijkse praktijk van internationale samenwerking te verbeteren binnen jouw organisatie, instantie of stichting. 

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  Wat zijn de hete hangijzers in internationale ontwikkeling? Wat maakt organisaties impactvol? En hoe kunnen we werken aan meer gelijkwaardige partnerschappen? In een serie van 9 bijeenkomsten leer je de laatste inzichten over de belangrijkste onderwerpen in internationale ontwikkeling. In elke masterclass ligt de focus op interactie en diepgaande discussie met een (internationaal) wetenschappelijke expert en je medecursisten. Je wordt gestimuleerd om de opgedane kennis toe te passen op je eigen dagelijkse praktijk, terwijl je ervaringen uitwisselt met professionals met verschillende achtergronden. 

  AMID Masterclasses Internationale Ontwikkeling is onderdeel van AMID, het trainingsinstituut van de Radboud Universiteit dat zich richt op internationale samenwerking en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

  Na afloop van deze cursus: 

  • Heb je inzicht in de nieuwste wetenschappelijke kennis over horizontale thema's in internationale ontwikkeling;
  • Weet je hoe ontwikkelingsactoren uit het Zuiden en het Noorden elkaar zien en begrijpen;
  • Heb je geleerd hoe verschillende soorten actoren (bijvoorbeeld NGO's, stichtingen, overheden) denken en werken;
  • Ben je geïnspireerd om het geleerde in de praktijk te brengen;
  • Is je netwerk uitgebreid;
  • Ontvang je een bewijs van deelname. 

  Iets voor jou?

  Ben jij bijvoorbeeld:

  • Ontwikkelingsprofessional werkzaam op een beleids-, programma-, communicatie- of fondsenwervingsafdeling;
  • Nieuwkomer in de sector

  Dan is AMID Masterclasses Internationale Ontwikkeling echt iets voor jou.

  AMID biedt ook een Advanced Master voor startende professionals en een programma voor (senior) leidinggevenden

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdatum

  05 september 2024
  Plaats
  Nijmegen
  Kosten
  € 2.475
  Korting(en)
  Alumni van de Radboud Universiteit ontvangen 10% korting. Er gelden speciale prijzen voor medewerkers van organisaties in het Globale Zuiden en voor groepen medewerkers van een organisatie.
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.
  Onderwijsvorm
  Combinatie van op locatie en online
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  05 september 2024, 18:00 - 20:30
  12 september 2024, 18:00 - 20:30
  26 september 2024, 18:00 - 20:30
  03 oktober 2024, 18:00 - 20:30
  17 oktober 2024, 18:00 - 20:30
  07 november 2024, 18:00 - 20:30
  21 november 2024, 18:00 - 20:30
  28 november 2024, 18:00 - 20:30
  12 december 2024, 18:00 - 20:30
  Aantal bijeenkomsten
  9

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training
  Niveau
  Halfgevorderd
  Studie uren
  40
  Studielast (ECTS)
  0
  Eindresultaat
  Deelnamebewijs

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de cursus

  De AMID Masterclasses bestaat uit 7 online bijeenkomsten en 2 fysieke workshops in Nijmegen van 2,5 uur. De voertaal is Engels. De fysieke workshops zijn ook online te volgen. In iedere masterclass behandelt een (internationale) wetenschappelijk expert een onderwerp rond internationale ontwikkeling, zoals 'The Partnership Paradox: Shifting the power' of 'Corruption and Ethics in International Development.

  Meer informatie?

  In de brochure vind je uitgebreide informatie over de inhoud en het programma van deze cursus. 

  Vraag brochure aan

  Cover brochure AMID Masterclass Internationale Ontwikkeling

  Dr. Willem Elbers

  Docent Willem Elbers is programmaleider van AMID Masterclasses Internationale Ontwikkeling. Daarnaast is hij plaatsvervangend hoofdopleider van AMID Young Professional. Hij zet zich in om een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk op het gebied van internationale samenwerking en werkt samen met verschillende organisaties. Hij is ervan overtuigd dat kennis de basis is voor verbetering en innovatie in internationale samenwerking.

  Portret Willem Elbers

  Deze reeks is speciaal ontwikkeld voor mensen die werken voor verschillende soorten organisaties zoals Ngo’s, overheidsinstanties en stichtingen. Meestal hebben we mensen met verschillende functies zoals beleid, communicatie en fondsenwerving. Als je graag nieuwe kennis wilt opdoen, geïnspireerd wilt worden en als je je netwerk wilt uitbreiden, dan is deze masterclass misschien precies wat je zoekt! Ik hoop je te zien in de volgende reeks!

  Gastdocenten

  Naast Willem Elbers en verschillende internationale wetenschappers zullen onder andere prof. dr. Sara Kinsbergen, dr. Lau Schulpen en dr. Luuk Kempen van de Radboud Universiteit een masterclass verzorgen. 

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 2475,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Er gelden speciale prijzen voor medewerkers van organisaties in het Globale Zuiden en voor groepen medewerkers van een organisatie. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven