Professionals in overleg
Professionals in overleg

AMID Young Professional voor organisaties

Deze unieke masteropleiding koppelt organisaties met duurzaamheidsambities aan ambitieuze startende professionals. Zij verwerven de nieuwste kennis en vaardigheden die nodig zijn om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen binnen jouw organisatie te realiseren. 
 

  Algemeen

  Wat is AMID Young Professional?

  Het AMID Young Professional trainingsprogramma is een masteropleiding waarin geselecteerde kandidaten een jaar lang vier dagen per week in een junior functie bij een organisatie werken. Zij volgen gemiddeld een dag per week training aan de Radboud Universiteit. De inhoud van dit onderwijs sluit nauw aan bij de actuele uitdagingen op het gebied van internationale ontwikkeling. Het programma start jaarlijks. De selectie van ambitieuze startende professionals en het koppelen aan organisaties met duurzaamheidsambities maakt onderdeel uit van het programma.

  AMID Young Professional is onderdeel van AMID, het trainingsinstituut van de Radboud Universiteit dat zich richt op internationale samenwerking en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

  Na afloop van dit programma:

  • Heeft de organisatie toegang gekregen tot frisse denkwijzen, best practices en state-of-the-art kennis over internationale samenwerking en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen;
  • Heeft de organisatie toegang tot een breed, multidisciplinair en internationaal netwerk van overheidsinstanties, bedrijven, NGO's en kennisinstellingen met duurzaamheidsambities;
  • Is er geïnvesteerd in een start van een duurzame arbeidsrelatie in een competitieve sector;
  • Ontvang de trainee een masterdiploma, dat bijdraagt aan de professionalisering van de organisatie. 

  Iets voor je organisatie?

  • Staat jouw organisatie voor complexe, mondiale uitdagingen?
  • Gelooft jouw organisatie dat het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen vraagt om internationale samenwerking tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties?
  • Beschouwt jouw organisatie inzet van jong talent als cruciaal?

  Dan is het AMID Young Professional trainingsprogramma echt iets voor jouw organisatie. 

  Leven lang ontwikkelen

  Het leerklimaat binnen je organisatie stimuleren? AMID biedt ook een Leiderschapsprogramma voor senior-medewerkers en leidinggevenden en Masterclasses aan. Beide cursussen worden ook incompany aangeboden. 

   Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdatum

  03 februari 2025, 09:30
  Plaats
  Hybrid (online and live on location n.t.b. in the Netherlands)
  Start in februari 2025
  Kosten
  € 11.950
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Combinatie van op locatie en online
  Voertaal
  Engels
  Deadline inschrijving
  15 oktober 2024, 09:00

  Factsheet

  Type onderwijs
  Opleiding
  Studielast (ECTS)
  60
  Eindresultaat
  Diploma

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze opleiding? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van het traineeship

  Het AMID Young Professional trainingsprogramma heeft een duur van een jaar, van februari tot februari. Het programma is een mix tussen academie en praktijk: Trainees werken vier dagen in de week bij een organisatie in het veld van duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking, daarnaast krijgen gemiddeld een dag in de week training in een internationale setting. 

  Het academische gedeelte van het programma bestaat uit vier modules, die elk worden afgesloten met een opdracht. Tijdens de modules volgen trainees op vrijdag online colleges van experts, samen met trainees uit onder meer Nederland en Kenia. Een keer per module komen de trainees samen voor een tweedaagse training op locatie (in Nederland/Kenia, afhankelijk van waar zij wonen). Naast kennis over het veld, besteden we gedurende het programma ook aandacht aan persoonlijke ontwikkeling door middel van coaching.

  Meer informatie?

  In de brochure vind je uitgebreide informatie over de inhoud en het programma van dit traineeship. Voor de aanvraag verwijzen wij je tijdelijk door naar een externe website: 

  Vraag brochure aan

  Cover brochure AMID Young Professional voor organisaties

  Sara Kinsbergen

  Prof. dr. Sara Kinsbergen is hoofdopleider van AMID Young Professional. Daarnaast is ze hoogleraar op het gebied van de rol van burgers in duurzame ontwikkeling aan de faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Deze bijzondere leeropdracht is een samenwerking tussen het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, de afdeling Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies (CAOS) en Stichting Wilde Ganzen. Als onderzoeker is ze gefascineerd door kleinschalige vrijwillige ontwikkelingsorganisaties geïnitieerd door mensen in het globale noorden, bekend als Private Development Initiatives (PDI's). Sinds 2008 bestudeert ze onder andere de identiteit, de samenwerkingsverbanden, de ontwikkelingsinterventies en de coming-of-age van deze organisaties in verschillende Europese landen en in de landen waar ze actief zijn in het mondiale zuiden. Voor haar onderzoek werkt ze samen met verschillende maatschappelijke organisaties in Nederland en in landen in het Zuiden. Sara is lid van de commissie ontwikkelingssamenwerking van de Adviesraad Internationale Vraagstukken.

  Portret Sara Kinsbergen

  Door deel te nemen aan AMID Young Professional krijgen organisaties toegang tot een pool van zeer getalenteerde, jonge afgestudeerden met de ambitie om te leren bij te dragen aan de realisatie van de SDG's. Ik geloof in de kracht van een internationale leeromgeving, waarin trainees met verschillende achtergronden, werkzaam in een grote diversiteit aan organisaties en functies, samen leren en werken."

  Docenten

  Dr. Zunera Rana en dr. Herbert Nyukuri Wamalwa zijn docenten bij AMID Young Professional en verantwoordelijk voor de planning en kwaliteitscontrole van de inhoud van het programma. 

  Dr. Zunera Rana heeft gewerkt als consultant voor verschillende ontwikkelingsorganisaties in Pakistan, waaronder USAID, WWF-Pakistan en het armoedebestrijdingsfonds van de Wereldbank. Ze studeerde Economie en Financiën in Duitsland en in 2021 verdedigde ze haar proefschrift over fungibiliteit van hulp en de effectiviteit van ontwikkelingshulp. Sinds 2014 werkt ze als onderzoeks- en onderwijsassistent aan de Rijn-Waal Hogeschool in Duitsland, waar ze zich concentreert op de thema's internationale ontwikkeling, macro-economie en econometrie. 

  Dr. Herbert Nyukuri Wamalwa is werkzaam als onderzoeker bij het Institute for Development Studies van University of Nairobi. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresse is hoe bedrijven in ontwikkelingslanden hun expertise opbouwen in hun zoektocht naar innovatie en succes. Hij heeft deelgenomen aan verschillende onderzoeksprojecten bij IDS. Momenteel maakt hij deel uit van twee projecten. Het eerste onderzoekt hoe sociaal ondernemers leren om hun capaciteiten op te bouwen in Oost-Afrika, gefinancierd door IKEA, terwijl het tweede kijkt naar de governance van elektronisch afval op zonne-energie in Kenia, gefinancierd door DANIDA. 

  Daarnaast zijn onder meer prof. Paul Kamau, prof. dr. Dirk-Jan Koch, Herman Brouwer, dr. Hayley Swedlund en dr. Oscar Meywa Otele als docenten betrokken. 

  Kosten

  Zowel de organisatie als de trainee dragen bij aan de kosten van AMID Young Professional. Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de opleidingscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Kosten organisatie

  De organisatie betaalt de trainee loon, passend bij een junior positie, en betaalt voor deelname aan het programma en reiskostenvergoeding voor werk en trainingsdagen. Over andere arbeidsvoorwaarden kunnen zij gezamenlijk onderhandelen. Daarnaast betaalt de organisatie een groot gedeelte van de tuition fee. De bijdrage vanuit de organisatie bedraagt voor aankomend AMID-jaar €11.950.-. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging. 

  Inschrijving 

  Organisaties kunnen zich het hele jaar aanmelden voor het volgende AMID Young Professional jaar door een e-mail te sturen naar: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) 

  Selectieprocedure

  De selectie wordt uitgevoerd door de talentmanagers van het AMID-team. De selectiecommissie streeft ernaar een diverse groep aan gemotiveerde en gekwalificeerde kandidaten te selecteren, en doet dit door alle sollicitaties met elkaar te vergelijken aan de hand van selectiecriteria die betrekking hebben op interesses, kennis, vaardigheden en ervaring. 

  Mocht je twijfels hebben of AMID Young Professional bij jouw organisatie past, neem dan contact op met de opleidingscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of dit programma bij jou past.