Vrouw met hoofd in haar handen
Vrouw met hoofd in haar handen

Cursus: Dialectische gedragstherapie (DGT)

Dialectische Gedragstherapie is de best onderzochte behandelmethode voor mensen met ernstige emotionele ontregeling en vooral voor de borderline persoonlijkheidsstoornis. In deze cursus leer je DGT toepassen. 

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  Deze cursus heeft als hoofddoel je te leren de steun onderkennen, te vragen en te krijgen die onontbeerlijk is wanneer je betrokken bent bij de behandeling van patiënten met complexe emotionele ontregelingsproblematiek, inclusief comorbide stoornissen, waaronder de EPA patiënten. Inmiddels is de effectiviteit van DGT ook aangetoond bij een veelvoud van ernstige (gedrags)problematiek, vaak comorbide aan de persoonlijkheidsstoornis: middelenmisbruik, forensische problematiek, eetstoornissen, antisociale persoonlijkheidstrekken.

  Om commitment te kunnen geven is het noodzakelijk kennis te bezitten over de fundamenten van het programma, de logische wijze waarop het programma opgezet is, over de werkwijze en de problematiek van de cliënten. 

  • Commitment van de therapeut aan het programma en haar doelstellingen
  • Commitment van de therapeut aan het consultatieteam
  • Commitment van de cliënt aan de therapeut en de therapie

  Deze cursus is onderdeel van de opleiding tot Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut. Je volgt deze cursus dan ook samen met deelnemers van deze opleiding.

  Na afloop van deze cursus:

  • Heb je inzicht in wat Dialectische Gedragstherapie inhoudt; 
  • Beschik je over praktische DGT handvatten bij de aanpak van ernstige emotionele ontregeling; 
  • Heb je zicht op de vraag wanneer welke interventie noodzakelijk is, afhangend van het niveau van ernst van de problematiek en de fase van de behandeling; 
  • Kun je de behandeling van comorbide problematiek in DGT behandeling inpassen; 
  • Weet je wat te doen met suïcidaliteit; 
  • Ontvang je een bewijs van deelname. 

  Instroomeisen

  Ben jij: 

  Dan is de cursus Dialectische gedragstherapie (DGT) echt iets voor jou. 

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studie uren
  25
  Studielast (ECTS)
  0
  Accreditatie
  Accreditatiebureau XXX: In aanvraag
  Eindresultaat
  Deelnamebewijs

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Dr. Barbara Gutteling

  Docent Barbara Gutteling is, naast docent van deze cursus, plaatsvervangend hoofdopleider van de opleiding tot Klinisch Psycholoog van de Radboud Universiteit. Daarnaast is zij klinisch psycholoog en psychotherapeut, en als zodanig werkzaam bij Pro Persona. Daar is zij eveneens praktijkopleider voor de Nijmeegse opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog van de Radboud Universiteit. Daarnaast is zij binnen deze opleiding hoofddocent van de cursus hechting en persoonlijkheid. 

  Portret Barbara Gutteling
  Dr. Barbara Gutteling

  Kennis, ontwikkelingsbereidheid, daadkracht, tact én een ruim menselijk perspectief.

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 1235,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven