KP/PT Systeem en Context
KP/PT Systeem en Context

Cursus: Systeem en Context verdieping

In deze verdiepende cursus komen de belangrijkste perspectieven uit de systeemtherapie aan bod. Je oefent met bijbehorende interventies en therapeutische attitude en integreert deze in je therapeutische handelswijze.

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  In deze cursus krijg je een uitbreiding op de geleerde perspectieven uit deel 1, zodat je uiteindelijk bekend met de belangrijkste perspectieven uit de systeemtherapie en bijbehorende interventies. We focussen ons hierbij op het werken met paren en gezinnen in verschillende ontwikkelingsfasen.

  Je verdiept en verbreedt je professionele attitude met een contextuele zienswijze op casuïstiek. Speciale aandacht is er voor het hechtingsperspectief waarbij nader kennis wordt gemaakt met het EF(F)T model. Daarnaast zal er ook uitgebreid stilgestaan worden bij het narratieve en experiëntiële perspectief en de invloed van de culturele context.

  Gezamenlijk vormen deel I en II van ieder 30 uur, een onderdeel van de Basismodule Inleiding in de systeemtherapie van de NVRG.

  Deze cursus is onderdeel van de opleiding tot Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut. Je volgt deze cursus dan ook samen met deelnemers van deze opleiding.

  Na afloop van deze cursus:

  • Kun je partner-relatietherapieën en gezinstherapieën uitvoeren;
  • Kun je individuele en contextuele factoren meenemen in een geïntegreerde visie op diagnostiek en behandeling;
  • Heb je kennis en vaardigheden vanuit de belangrijkste systemische perspectieven om in te zetten in individuele, partnerrelatie- en gezinsbehandelingen;
  • Kun je specifieke, vaak ingewikkelde interacties binnen een systeem en /of behandelcontext beïnvloeden;
  • Kun je werken vanuit het hechtings-, narratieve, oplossingsgerichte en experiëntiële perspectief met bijbehorende interventies;
  • Kun je werken met paren (EFT) en gezinnen (EFFT) waarbij de in de cursus aangeboden inzichten, theorieën en technieken geïntegreerd kunnen worden;
  • Ben je je bewust van je eigen persoonlijke familiecontext en  hechtingsstijl en de gevolgen daarvan voor  je therapeutische attitude;
  • Heb je oog voor veiligheid in de behandelcontext (huiselijk geweld en kindermishandeling signaleren, meldcode adequaat inzetten, geweldsdynamiek binnen systemen herkennen en bespreekbaar maken);
  • Kun je cultureel sensitief zijn in het denken over en werken met individuen, paren en gezinnen;
  • Kun je seksualiteit als thema bespreekbaar maken en integreren binnen een partnerrelatietherapie of gezinsbehandeling;
  • Ontvang je een bewijs van deelname.

  Instroomeisen

  Ben jij:

  Dan is de cursus Systeem en context verdiepend echt iets voor jou!

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdatum

  10 april 2024, 10:00
  Plaats
  Nijmegen
  Kosten
  € 1.482
  Korting(en)
  Medewerkers en (oud-)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10% korting.
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Nederlands
  Bijeenkomsten
  10 april 2024, 10:00 - 16:45
  24 april 2024, 10:00 - 16:45
  15 mei 2024, 10:00 - 16:45
  29 mei 2024, 10:00 - 16:45
  12 juni 2024, 10:00 - 16:45
  Aantal bijeenkomsten
  4
  Docent(en)
  Drs. Kitty van den Berg

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studie uren
  30
  Studielast (ECTS)
  0
  Eindresultaat
  Deelnamebewijs

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Drs. Susan Jorna

  Docent Susan Jorna is werkzaam als klinisch psycholoog/psychotherapeut. Daarnaast is ze 
  Supervisor, opleider en leertherapeut Systeemtherapie (NVRG-erkend). Haar drijfveer is om mensen/partners in een veilige setting te helpen zich te ontwikkelen en in een positieve, responsieve interactie te komen. 

  Susan Jorna
  Susan Jorna

  Vanuit veilige hechting kunnen mensen (zowel cursisten als cliënten) veranderen en groeien.

  Drs. Kitty van den Berg

  Docent Kitty van den Berg is klinisch-psycholoog, systeemtherapeut, (kinder- en jeugd)psychotherapeut en gezins- en relatietherapeut.

  Drs. Jeroen Bakker

  Docent Jeroen Bakker is klinisch psycholoog/psychotherapeut. Sinds 1999 heeft hij een vrijgevestigde praktijk voor psychotherapie. In deze praktijk biedt hij psychotherapie aan partnerrelaties, gezinnen en individuele cliënten.

  Jeroen Bakker
  Jeroen Bakker

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 1482,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven