Portret hoogbegaafdheidsspecialist met kind
Portret hoogbegaafdheidsspecialist met kind

International Advanced Master in Gifted Education and Care

Draag bij aan de wetenschappelijke kennis over kinderen, adolescenten en volwassenen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid.

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  De iamGE&C geeft jou de kennis en de capaciteiten om academisch onderzoek en inzichten te initiëren op het gebied van hoogbegaafdheid, om zo bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van onderwijs, ondersteuning en zorg voor alle kinderen, adolescenten en volwassenen, inclusief die met (hoog)begaafdheid. Daarnaast ontwikkel je de competenties om bij te dragen aan en invloed uit te oefenen op het academische discours hierover en hebben ze op basis van hun scriptie een manuscript voorbereid voor publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift. 

  Na afloop van deze opleiding:

  • Weet je hoe je als wetenschapper-practitioner moet handelen;
  • Weet je hoe te communiceren met partijen die betrokken zijn bij het onderwijs en de zorg voor mensen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid;
  • Kun je een positie innemen in en invloed uitoefenen op de publieke, professionele en academische discussie over het onderwijs aan hoogbegaafden;
  • Kun je jezelf blijven ontwikkelen als professional: handelen en reflecteren op basis van actuele wetenschappelijke kennis (continu leerproces);
  • Ontvang je een advanced masterdiploma. 

  Toelatingseisen

  • Heb je een afgeronde masteropleiding op universitair niveau?

  Dan is de Advanced Master in Gifted Education and Care echt iets voor jou. 

  Deze opleiding binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdatum

  01 september 2025
  Deze opleiding start in september 2025 (exacte datum volgt).
  Kosten
  € 21.000
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Het is op dit moment nog niet mogelijk om je voor deze opleiding in te schrijven. Laat je gegevens achter bij "Houd mij op de hoogte" en je ontvangt meer informatie zodra dit bekend is.
  Onderwijsvorm
  Combinatie van op locatie en online
  Voertaal
  Engels

  Factsheet

  Type onderwijs
  Opleiding
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studielast (ECTS)
  60
  Accreditatie
  Accreditation Organisation of the Netherlands and Flanders (NVAO):
  Eindresultaat
  Diploma

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze opleiding? Of twijfel je of dat deze opleiding bij jou past? Neem contact op met de opleidingscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de opleiding

  volgt spoedig

   

  Prof. dr. Lianne Hoogeveen

  Prof. dr. Lianne Hoogeveen is, als bijzonder hoogleraar 'Identification, Support and Counseling of Talent' aan de Radboud Universiteit, betrokken bij zowel initieel als postacademisch onderwijs over hoogbegaafdheid. Zo is zij als docent verbonden aan de afdeling Pedagogische Wetenschappen, en is zij hoofdopleider van de Radboud International Training on High Ability (RITHA). Daarnaast is zij voorzitter van de European Council for High Ability (ECHA). Hoogeveen verricht wetenschappelijk onderzoek op het gebied van onderwijsaanpassingen voor leerlingen met (zeer) hoge (intellectuele) capaciteiten. Als onderzoeker is ze verbonden aan het Behavioural Science Institute (BSI) van de Radboud Universiteit en werkt in onderzoek en onderwijs samen met collega's van verschillende binnen- en buitenlandse universiteiten. Als gz-psycholoog adviseert en behandelt zij kinderen, adolescenten en volwassenen bij CBO Talent Development

  prof. dr. A.J.M. Hoogeveen (Lianne)

  Mensen zouden niet gelabeld moeten worden als ‘hoogbegaafd’. De vraag zou altijd moeten luiden: wat heeft dit specifieke kind, jongere of volwassene nodig en hoe kunnen we dat het beste bieden? Wat zijn bijvoorbeeld de behoeften van een kind dat bovengemiddeld complex denkt? We hebben professionals nodig die in staat zijn het talent te herkennen die te weinig worden uitgedaagd en weten hoe daar vervolgens het beste mee om te gaan.

  Kosten

  De kosten van deze opleiding bedragen € 21.000,– vrijgesteld van BTW. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze opleiding is geschikt voor deelnemers met een academische master. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de opleidingscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze opleiding bij jou past.