3 personen in gesprek
3 personen in gesprek

Masterclass organisatieontwikkeling en gedragsverandering

Wil je leren hoe je medewerkers kan bewegen richting een flexibele, zelfregulerende organisatie? Wil je begrijpen hoe verandering binnen organisaties écht werkt? Krijg grip op veranderen door anders te kijken, denken en doen. 

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  Tijdens deze interactieve, masterclass worden je inzichten en handelingsprocessen binnen organisatie-veranderprocessen vergroot vanuit het perspectief van de positieve psychologie. Kom bijvoorbeeld meer te weten over de psychologie van gedragsverandering, motivatie voor gedragsverandering, aangrijpingspunten en ingrediënten voor de verandering van gedrag, en leer hoe je samen kunt werken aan een lerende organisatie.

  Deze masterclass biedt je als professional concrete handvatten om verder te groeien in je vak. Deze handvatten zijn gebaseerd op evidence-based kennis en methoden. 

  Na afloop van deze cursus:

  • Heb je houvast aan de evidence-based manier van denken over organisatieontwikkeling en enkele tools en technieken die je hebt leren kennen;
  • Doorzie je eerder menselijke brein- en gedragsprocessen die een rol spelen bij verandering van gedrag;
  • Herken je de essentiële ingrediënten die nodig zijn om een concrete verandering duurzaam vorm te geven (blijvende gedragsverandering);
  • Ben je in staat om aangrijpingspunten voor gedragsverandering in een concrete casus waar te nemen en positief te benutten richting meer zelfregulering;
  • Ontvang je een bewijs van deelname.

  Iets voor jou?

  Ben jij in je werk direct betrokken bij veranderingen binnen organisaties? Ben je bijvoorbeeld adviseur op gebied van (strategisch) beleid, HR, organisatie, communicatie, of kwaliteit? Deelnemers komen zowel uit de particuliere als uit de publieke sector: onder meer medewerkers van consultancies, communicatiebureaus, zorginstellingen, scholen/universiteiten en de overheid (of hieraan gerelateerd) namen deel. Ben jij bijvoorbeeld: 

  • Adviseur leiderschap- & organisatieontwikkeling
  • Communitymanager
  • HR medewerker/HR adviseur
  • Communicatiespecialist
  • Projectmanager
  • Directeur
  • Manager?

  Dan is de masterclass Organisatieontwikkeling en Gedragsverandering echt iets voor jou. 

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdatum

  11 februari 2025
  Plaats
  Nijmegen
  Kosten
  € 3.000
  Korting(en)
  Medewerkers en (oud-)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10% korting
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Nederlands
  Bijeenkomsten
  11 februari 2024, 10:00 - 17:00
  04 maart 2025, 10:00 - 17:00
  25 maart 2025, 10:00 - 17:00
  15 april 2024, 10:00 - 17:00
  Aantal bijeenkomsten
  4
  Docent(en)
  Roel Bonten

  Factsheet

  Type onderwijs
  Masterclass
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studie uren
  32
  Studielast (ECTS)
  0
  Accreditatie
  Accreditatiebureau NIP A&O en A&G: 36
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de cursus

  De masterclasses zijn verspreid over vier fysieke bijeenkomsten. In een online omgeving vind je daarnaast alle artikelen, kennisclips en opdrachten ter verdieping. Het aantal contacturen in de masterclass is 28 uur. Daarnaast moet je rekenen op ongeveer 1 à 2 uur voorbereidingstijd per bijeenkomst. 

  Meer informatie?

  In de brochure vind je uitgebreide informatie over de inhoud en het programma van deze cursus. 

  Vraag brochure aan

  Brochure Organisatieontwikkeling en gedragsverandering

  Docenten

  Docent Titia Meijer is een gerenommeerde senior psychologiedocent binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Radboud Universiteit, met name op het gebied van de psychologie van organisatieverandering, adviesvaardigheden, en motivatie-vraagstukken. Naast haar onderwijs aan de Radboud Universiteit is Titia jarenlang werkzaam geweest als zelfstandig organisatieadviseur op vraagstukken van organisatieontwikkeling en -advisering en geeft zij vele workshops organisatieveranderkunde en trainingen organisatieadviesvaardigheden. 

  Titias Meijer

  In al die jaren is mij één ding duidelijk geworden: een eenduidig recept voor verandering is er niet. Het kent vele facetten en vraagt om telkens weer opnieuw kijken, aanvoelen, onderzoeken, betrekken, proberen, leren en verdergaan. Het is keer op keer zoeken naar de ruimte en zorgen dat deze ruimte niet dicht klontert. Dat vergt een open manier van kijken naar mensen en gedrag. Dit is iets waar we in de masterclass mee aan de slag gaan.

  Roel Bonten

  Met zijn eigen bedrijf Bevlogen Professionals traint, coacht en adviseert docent Roel Bonten al jarenlang professionals en organisaties over vraagstukken op het gebied van talent- en organisatieontwikkeling.

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 3000,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven