RITHA module Creativity
RITHA module Creativity

RITHA cursus: Creativiteit

In deze module ontwikkel je de vaardigheden die nodig zijn om het creatief potentieel van leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid te vergroten. 

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  Deze cursus richt zich op het ontwikkelen en toepassen van kennis over de vier kernelementen van creativiteit - het zogenaamde RISE Framework - in de context van het onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen. Je leert over de impact van deze elementen op creativiteit in de klas en ontwikkelt het vermogen om elk van deze elementen bij je leerlingen te herkennen, te beoordelen en te ontwikkelen. Deze cursus biedt je een basis om het lesgeven voor en met creativiteit te ondersteunen.

  Deze cursus is onderdeel van de RITHA Practitioner training. Je volgt deze cursus dan ook samen met deelnemers van deze training. 

  Na afloop van deze cursus:

  • Kun je de elementen van het RISE Framework over creatief onderwijs beschrijven;
  • Kun je de rol en kenmerken van elementen van het RISE Framework in de ontwikkeling van creativiteit van individuele studenten uitleggen;
  • Kun je kennis van het RISE Framework toepassen op de beoordeling en ontwikkeling van creativiteit van individuele studenten;
  • Ontvang je een bewijs van deelname.

  Instroomeisen

  Dan is de RITHA cursus: Creativiteit echt iets voor jou. 

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdatum

  18 maart 2024, 10:30
  Plaats
  Online
  Kosten
  € 1.150
  Korting(en)
  Medewerkers en (oud-)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10%
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Online
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  17 april 2024, 10:00 - 16:45
  08 mei 2024, 10:00 - 16:45
  22 mei 2024, 10:00 - 16:45
  12 juni 2024, 10:00 - 16:45
  Aantal bijeenkomsten
  4
  Docent(en)
  David Cropley

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studie uren
  56
  Studielast (ECTS)
  0
  Eindresultaat
  Deelnamebewijs

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de cursus

  De studielast bestaat uit 56 uur, waarvan 26 uur zelfstudie, 10 uur opdrachten, 12 uur online leren en 8 uur eindproduct.

  Prof. dr. David Cropley

  Docent prof. dr. David Cropley is een internationale auteur, onderzoeker en consultant op het gebied van creativiteit en innovatie. Als professor in Engineer Innovation is hij verbonden aan University of South Australia.

  Prof. dr. David Cropley

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 1150,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven