RITHA cursus sociale en emotionele ontwikkeling van leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid
RITHA cursus sociale en emotionele ontwikkeling van leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid

RITHA cursus: Sociale en emotionele ontwikkeling van leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid

In deze cursus krijg je kennis over de sociale en emotionele ontwikkeling van begaafde en getalenteerde leerlingen. Je krijgt inzicht in kenmerken en behoeften, onderwijsbenaderingen en begeleidingsinterventies.

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  Deze module richt zich op de sociale en emotionele ontwikkeling van begaafde en getalenteerde leerlingen. Er wordt een overzicht gegeven van de kenmerken en behoeften van hoogbegaafde subpopulaties, diversiteitskwesties en familie-/ouderproblemen. Daarnaast maak je kennis met de huidige onderwijsbenaderingen en begeleidingsinterventies.

  Deze cursus is onderdeel van de RITHA Practitioner training. Je volgt deze cursus dan ook samen met deelnemers van deze training. 

  Na afloop van deze cursus:

  • Kun je de huidige literatuur over de sociale en affectieve kenmerken en behoeften van leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid analyseren en evalueren;
  • Ben je bekend met de kenmerken en behoeften van leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid en de implicaties voor de academische instructie, ethische leiderschapsontwikkeling en/of begeleidingsinterventies; 
  • Ken je de belangrijkste theorieën over de sociaal-emotionele, identiteits- en loopbaanontwikkeling van leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid;
  • Kun je leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid helpen zich effectief aan te passen aan verschillende omgevingen, waaronder thuis, school en maatschappij;
  • Heb je geoefend met het ontwerpen van lessen die zinvolle en boeiende sociale en affectieve bevatten, die het sociaal-emotioneel welzijn bevorderen, zoals copingvaardigheden, proactief aanpassingsgedrag, prestatievaardigheden en sociale vaardigheden;
  • Ontvang je een bewijs van deelname.

  Instroomeisen

  Dan is de RITHA cursus: Sociale en emotionele ontwikkeling van leerlingen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid echt iets voor jou. 

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdatum

  17 april 2024, 10:00
  Plaats
  Online
  Kosten
  € 1.150
  Korting(en)
  Medewerkers en (oud-)studenten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc krijgen 10%
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  17 april 2024, 10:00 - 16:45
  08 mei 2024, 10:00 - 16:45
  22 mei 2024, 10:00 - 16:45
  12 juni 2024, 10:00 - 16:45
  Aantal bijeenkomsten
  3
  Docent(en)
  Dr. Enyi Jen

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studie uren
  56
  Studielast (ECTS)
  0
  Eindresultaat
  Deelnamebewijs

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de cursus

  De studielast bestaat uit 56 uur, waarvan 26 uur zelfstudie, 10 uur opdrachten, 12 uur online leren en 8 uur eindproduct.

  Meer informatie?

  In de brochure vind je uitgebreide informatie over de inhoud en het programma van deze cursus. 

  Vraag brochure aan

  Brochure Social and emotional development of gifted students

  Dr. Enyi Jen

  Docent dr. Enyi Jen is onderwijskundige en docent aan Radboud Universiteit, Purdue University en Bridges Grad School. Ze is gespecialiseerd in hoogbegaafdheidsonderwijs, onderwijspsychologie en de ontwikkeling van kinderen en adolescenten.

  Dr. Enyi Jen

  Mijn grootste passie in het leven is het ontdekken van de beste methoden om zeer getalenteerde, jonge leerlingen te ondersteunen door hun talenten te ontwikkelen en hen te helpen positieve sociale en emotionele interacties te ervaren. Om deze doelen te bereiken, werk ik wereldwijd samen met leerkrachten, ouders, psychologen en onderzoekers en leer ik veel van hen.

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 1150,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven