Kind speelt piano
Kind speelt piano

RITHA cursus Talentontwikkeling bij Kleuters

Werk je met kleuters en wil je meer aandacht voor talentontwikkeling bij deze doelgroep? In deze online cursus ga je aan de slag met het uitwerken van een onderbouwd praktijkidee gericht op talentontwikkeling bij kleuters.

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  Je start deze cursus vanuit een brede blik op talentontwikkeling van kleuters en informatie over kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong, waarna je je verder gaat verdiepen op een specifiek thema. Bij het uitwerken van het praktijkidee neem je je eigen ontwikkelbehoefte mee, maar ook de behoefte van de organisatie waarvoor je werkt. Je kunt hierbij denken aan thema’s zoals signalering, overgang van peutergroep naar kleuterklas, overgang van kleuterklas naar groep 3, aanbod in de kleuterklas, differentiëren op maat, versterking communicatie voorschool-school etc. Terwijl je je verdiept en het praktijkidee verder uitwerkt, werk je samen met een medestudent, waarbij het geven en ontvangen van feedback wordt ingezet om jezelf verder te professionaliseren. Aan het einde van de cursus presenteer je jouw praktijkidee. 

  De online module is onderdeel van de RITHA Practitioner training. Je volgt deze cursus dan ook samen met deelnemers van deze training. 

  Na afloop van deze cursus:

  • Ken je verschillende invalshoeken om naar talenten van kleuters te kijken;
  • Ken je relevante literatuur en materiaal uit de praktijk gericht op een van de volgende onderwerpen: signalering, durven leren, spelend leren/speldidactiek, executieve functies en uitdaging in de groep;
  • Kun je jouw persoonlijke ontwikkeldoelen koppelen aan de ontwikkeldoelen van de organisatie waarbinnen je werkt;
  • Kun je jouw ontwikkelbehoefte/de ontwikkelbehoefte van de organisatie vertalen in een concrete aanpak in de praktijk vanuit een wetenschappelijke basis;
  • Ontvang je een bewijs van deelname. 

  Instroomeisen

  Ben jij: 

  Dan is de RITHA cursus Talentontwikkeling bij Kleuters echt iets voor jou!

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studie uren
  27
  Studielast (ECTS)
  0
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de cursus

  De studielast bedraagt 56 uur waarvan 27 uur zelfstudie (bestuderen van literatuur), 14 uur online leren (bijwonen online meetings, bekijken van kennisclips en reageren op discussieforum) en 15 uur eindopdracht (werken aan 5 deelopdrachten die leiden tot een eindopdracht). 

  Docenten

  Kristel Bohte, Marleen Hilhorst en Liesbet Stam, werkzaam als adviseurs bij EDUX, zijn als docenten betrokken bij deze cursus.  

  Kristel Bohte
  Kristel Bohte

  Een leven lang ontwikkelen, dat wil toch iedereen? Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind geboren wordt met de wil tot ontwikkeling, maar dat niet ieder kind dezelfde kans hiertoe krijgt. Hoe mooi is het als je als professional bij kan dragen aan het creëren van kansen en het ondersteunen van ouders en andere professionals in het tot bloei laten komen van 'hun' kinderen?

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 1000,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven