Vrouw loopt op straat, auto's rijden voorbij
Vrouw loopt op straat, auto's rijden voorbij

RITHA cursus Verrijking

Deze online cursus richt zich op het opzetten en theoretisch onderbouwen van een verrijkingstraject voor in de klas, PO of VO.

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  In deze online cursus leer je de focus te richten op de vaardigheden die je leerlingen wilt bijbrengen, meer dan op de inhoud van de leerstof. Je werkt vanaf het leerdoel terug naar de mijlpalen die het traject bepalen (backwards engineering) en formuleert rubrics per mijlpaal. Je motiveert en maakt leerlingen medeverantwoordelijk voor het traject. Door het volgen van online bijeenkomsten, het maken en bespreken van opdrachten, het delen van kennis door het opzetten van een Wikiproject werk je aan het opzetten van een verrijkingstraject. 

  Deze cursus is onderdeel van de RITHA Practitioner training. Je volgt deze cursus dan ook samen met deelnemers van deze training. 

  Na afloop van deze cursus:

  • Kun je theoretisch onderbouwd een verrijkingstraject opzetten;
  • Kun je bestaand lesmateriaal beoordelen en eventueel aanpassen;
  • Ontvang je een bewijs van deelname.

  Instroomeisen

  Ben jij: 

  Dan is de RITHA cursus Verrijking echt iets voor jou!

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studie uren
  56
  Studielast (ECTS)
  0
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de cursus

  De studielast bedraagt 56 uur, waarvan 26 uur zelfstudie, 6 uur opdrachten tussendoor, 12 uur online leren, 6 uur eindopdracht 1 en 6 uur eindopdracht 2. De cursus beslaat 6 weken. 

  Meer informatie?

  In de brochure vind je uitgebreide informatie over de inhoud en het programma van deze cursus. 

  Vraag brochure aan

  Brochure RITHA module Verrijking

  Janneke Berendsen

   Janneke Berendsen is de docent van deze cursus. Janneke is hoofddocent van het blok 'Leren op je werkplek' van de Radboud International Training on High Ability (RITHA). Ze is daarnaast als docent/trainer verbonden aan het CBO Talent Development.

  Janneke Berendsen
  Janneke Berendsen

  De lerende centraal stellen en regie over diens leerproces geven, dat pakt juist goed uit bij onze gemêleerde onderwijspopulatie, uit uiteenlopende werkvelden als zorg en onderwijs, en afkomstig uit verschillende landen. Maar ook hun doelgroepen – de kinderen, jongeren en volwassenen met kenmerken van begaafdheid – zijn gebaat bij deze onderwijsbenadering, willen zij tot leren komen. Met ruimte voor eigen keuzes, op weg naar hun individuele leer- en ontwikkeldoelen. Welbewust richten wij onze cursussen zodanig in, dat we voorleven wat we die doelgroepen zo graag gunnen!

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 1000,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven