Verschillende personen zittend
Verschillende personen zittend

RITHA cursus: We don’t need no education

In ons onderwijs gaan wij uit van 'de normleerling'. Als hoogbegaafdheidsspecialist vind je daar vast iets van. Wat dan? Dat ga je in deze cursus onder woorden leren brengen.

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  In deze cursus leer je met een kritische blik naar het onderwijs kijken. We besteden aandacht aan:

  • Vervormende tegenstellingen in het denken over leren en onderwijs
  • Het dramaturgisch model van menselijk handelen
  • Visies op goed onderwijs
  • Onderwijs en wilsontwikkeling

  Hoewel de nadruk in deze cursus op een kritische beschouwing van het onderwijs ligt, beperkt zich het perspectief dat we in deze cursus innemen niet tot traditionele vormen van onderwijs. Er zijn ook andere vormen van onderwijs en docerende instanties (e.g. training en coaching) die vanuit hetzelfde perspectief op leren, persoonsvorming en menselijke interactie kritisch kunnen worden bekeken.

  Deze cursus is onderdeel van de RITHA Practitioner training. Je volgt deze cursus dan ook samen met deelnemers van deze training. 

  Na afloop van deze cursus:

  • Kun je vanuit een antropologisch perspectief naar het onderwijs kijken;
  • Kun je omgaan met conceptuele onderscheidingen, met de opbouw van argumenten en de ontwikkeling van een visie op een ontwikkelingsgericht onderwijsbestel;
  • Kun je conceptuele onderscheidingen, argumenten en perspectieven krachtig onder eigen woorden brengen ;
  • Ontvang je een bewijs van deelname. 

  Instroomeisen

  Dan is de RITHA cursus: We don't need no education echt iets voor jou! 

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studie uren
  56
  Studielast (ECTS)
  0
  Eindresultaat
  Deelnamebewijs

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de cursus

  De studielast bedraagt 56 uur. Door middel van weblectures en kennisclips, zelfstudie, opdrachten en wekelijkse onlinebijeenkomsten (vrijblijvend) leer je kritisch naar het onderwijs (in al dan niet traditionele vorm) te kijken.

  Prof. dr. Jan Bransen

  Docent prof. dr. Jan Bransen is hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit en academisch leider van het Radboud Teaching and Learning Centre. Daarnaast schrijft hij als huisfilosoof van het RadboudCSW verschillende columns.

  Jan Bransen
  Prof. dr. Jan Bransen

  Homo educandus, de onderwijsbare mens, heeft last van een onderwijsbestel dat gebaseerd is op het begrip ‘normleerling’. Een hoogbegaafdheidsspecialist vindt daar wat van en weet dat dankzij deze cursus krachtig onder woorden te brengen.

  Sander Bisselink MA

  Docent Sander Bisselink is als docent-promovendus werkzaam bij de sectie Filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit. Hij geeft les aan studenten pedagogiek en psychologie op het gebied van o.a. onderwijsfilosofie en ethiek.

  Sander Bisselink MA
  Sander Bisselink

  Linde van Schuppen MA

  Docent Linde van Schuppen is werkzaam als docent bij de sectie Filosofie van de gedragswetenschappen en als docent en promovendus bij het departement Taal en Communicatie aan de Radboud Universiteit. Ze doet onderzoek naar verhalen en taalgebruik in de psychiatrie. Daarnaast is ze redactielid van het filosofisch platform Bij Nader Inzien.

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 1000,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven