Groep personen lezen boek
Groep personen lezen boek

RITHA cursus: Zelfregulering

Wil jij als leraar of begeleider het zelfregulerend vermogen van leerlingen/cliënten te versterken? Dan is deze cursus iets voor jou. 

  Algemeen

  Wat ga je leren?

  In deze online cursus ga je je verdiepen in de modellen die zelfregulering beschrijven. Aan de hand van het model van Zimmerman (2002) ga je na waar in het leerproces de leerling/cliënt vastloopt en welke vaardigheden moeten worden verbeterd. Je leert ook wat je bereikt als je formatief evalueren hiervoor inzet. Ook worden tijdens deze module vragen beantwoord als: wat is de relatie tussen zelfregulering en hoogbegaafde leerlingen? Wat is het verschil met andere groepen leerlingen? Wat zegt onderzoek hierover? We sluiten de module af met een opdracht, waarin je voor een casus een plan ontwikkelt om het zelfregulerend vermogen te vergroten/versterken van een leerling/cliënt met (kenmerken van) hoogbegaafdheid.

  Deze cursus is onderdeel van de RITHA Practitioner training. Je volgt deze cursus dan ook samen met deelnemers van deze training. 

  Na afloop van deze cursus:

  • Kun je het proces van zelfregulering beschrijven;
  • Kun de verschillende typen vaardigheden die horen bij zelfregulerend gedrag beschrijven;
  • Kun je verwoorden wat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt over de relatie tussen (hoog)begaafdheid en zelfregulering;
  • Kun je uitleggen wat formatief evalueren bijdraagt aan eigenaarschap/zelfregulering van leerlingen;
  • Kun je het belang van aandacht voor zelfregulering bij leerlingen met kenmerken van hoogbegaafdheid onderbouwen;
  • Kun je zelfreguleringsvaardigheden van leerlingen in kaart brengen;
  • Kun je geschikte interventies selecteren en/of ontwerpen om het zelfregulerend vermogen van de leerling met kenmerken van hoogbegaafdheid te versterken, passend bij de behoefte van de leerling(en);
  • Weet je hoe je verschillende betrokkenen rondom de leerling(en) moet betrekken bij je aanpak;
  • Ontvang je een bewijs van deelname.

  Instroomeisen

  Dan is de RITHA cursus Zelfregulering echt iets voor jou!

  Deze cursus binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training
  Toelatingseisen
  Academisch denkniveau
  Studie uren
  56
  Studielast (ECTS)
  0
  Eindresultaat
  Deelnamebewijs

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over deze cursus? Of twijfel je of dat deze cursus bij jou past? Neem contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van de cursus

  In een periode van 6 weken volg je de online module. Per week bestudeer je in eigen tijd literatuur, bekijk je kennisclips, werk je aan opdrachten (alleen én samen) en ben je actief op een online discussieforum. Op 2 momenten vinden er online bijeenkomsten plaats. Tijdens de eerste bijeenkomst krijg je uitleg over de module en de opdrachten waaraan je gaat werken. De andere online bijeenkomst is er om je te ondersteunen bij het uitwerken van de opdracht(en). Ook is er ruimte voor vragen en uitwisseling. De studielast bedraagt 56 uur, waarvan 38 uur zelfstudie, 3 uur online leren en 15 uur (eind)opdrachten.

  Swaan Smit

  Docent Swaan Smit is ontwikkelings- en onderzoeksadviseur bij CED-groep. Daarnaast is ze ECHA-specialist.

  Annelies de Muijnck

  Annelies de Muijnck is schoolpsycholoog en onderwijsadviseur bij Het ABC onderwijsadvies en -begeleiding

  Kosten

  De kosten van deze cursus zijn € 1150,– vrijgesteld van BTW. Alumni van de Radboud Universiteit en het RadboudCSW krijgen 10% korting, net als medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijving

  Deze cursus is geschikt voor deelnemers met een (minimaal) hbo denk- en werkniveau. Mocht je hier twijfels over hebben, neem dan contact op met de cursuscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. Dan kunnen we samen bespreken of deze cursus bij jou past.

  Inschrijven