RITHA lessituatie
RITHA lessituatie

RITHA Specialist vervolgprogramma

Heb je het RITHA Practitioner basisprogramma afgerond en wil je je verder ontwikkelen? In dit vervolgprogramma leer je hoe je een bijdrage kunt leveren aan het vakgebied hoogbegaafdheid, door een evidence-based eindproduct voor de praktijk te ontwikkelen. 

  Algemeen

  Wat is het RITHA Specialist vervolgprogramma?

  De eerste twaalf maanden van de RITHA opleiding leerde je al over de fundamenten en kernthema’s van en wetenschappelijke inzichten over hoogbegaafdheid, en de vaardigheden die nodig zijn om de vertaalslag te maken van wetenschap naar praktijk. Wil je je daarna nog verder ontwikkelen? Dan kun je in het RITHA Specialist vervolgprogramma in nogmaals twaalf maanden vanuit deze kennis en vaardigheden aan de slag met een concreet eindproduct voor de praktijk. Zo draag je een wetenschappelijke bijdrage aan het vakgebied van hoogbegaafdheid. 

  Na afloop van dit vervolgprogramma:

  • Heb je een eigen eindproduct ontwikkeld, dat je als zorg- of onderwijsprofessional of zelfstandig coach in kan zetten in de praktijk;
  • Heb je nieuwe contacten en is je professionele netwerk uitgebreid;
  • Ontvang je het RITHA Specialist Diploma (Radboud Universiteit) en het ECHA Certificaat (European Council for High Ability). 

  Toelatingsvoorwaarden

  Heb je het RITHA Practitioner basisprogramma succesvol afgerond en wil je je verder ontwikkelen om impact te maken op het gebied van hoogbegaafdheid?

  Dan is het RITHA Specialist vervolgprogramma echt iets voor jou. 

  De RITHA opleiding binnen jouw organisatie?

  Onze opleidingen en cursussen bieden wij ook incompany aan. We informeren je graag over de mogelijkheden. 

  Meer informatie over incompany

  (024) 361 61 63

  Startdata

  15 oktober 2024
  Plaats
  Nijmegen (RITHA Specialist vervolgprogramma)
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Combinatie van op locatie en online
  Voertaal
  Nederlands
  Bijeenkomsten
  25 oktober 2024, hele dag
  01 oktober 2025, hele dag
  02 oktober 2025, hele dag
  26 maart 2025
  Plaats
  Nijmegen (RITHA Specialist vervolgprogramma)
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Combinatie van op locatie en online
  Voertaal
  Nederlands
  Bijeenkomsten
  26 maart 2025, hele dag
  23 april 2026, hele dag
  24 april 2026, hele dag
  27 oktober 2025
  Plaats
  Nijmegen (RITHA Specialist vervolgprogramma)
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Combinatie van op locatie en online
  Voertaal
  Nederlands
  Bijeenkomsten
  27 oktober 2025, hele dag
  01 oktober 2026, hele dag
  02 oktober 2026, hele dag

  Factsheet

  Type onderwijs
  Opleiding
  Niveau
  Gevorderd
  Toelatingseisen
  Om met dit vervolgprogramma te kunnen starten, moet je het RITHA Practitioner basisprogramma succesvol hebben afgerond.
  Studie uren
  420
  Studielast (ECTS)
  15
  Eindresultaat
  Diploma

  Contactinformatie

  Heb je een vraag over dit vervolgprogramma? Of twijfel je of dat dit programma bij jou past? Neem contact op met de opleidingscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Opzet van het vervolgprogramma

  Het RITHA Specialist vervolgprogramma bestaat voor 80% uit online bijeenkomsten en 20% uit seminar op locatie. De studielast bedraagt 420 uur (15 EC), waarbij we uitgaan van een gemiddelde studielast van 8-10 uur per week. In dit programma ga je je je 12 maanden lang specialiseren met je wetenschappelijk verantwoorde Eindproduct. De eindpresentatie vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen.  

  Meer informatie?

  In de brochure vind je uitgebreide informatie over de inhoud en het programma van de RITHA opleiding, inclusief het RITHA Specialist vervolgprogramma. 

  Vraag brochure aan

  Cover RITHA brochure

  Prof. dr. Lianne Hoogeveen

  Prof. dr. Lianne Hoogeveen is, als bijzonder hoogleraar 'Identification, Support and Counseling of Talent' aan de Radboud Universiteit, betrokken bij zowel initieel als postacademisch onderwijs over hoogbegaafdheid. Zo is zij als docent verbonden aan de afdeling Pedagogische Wetenschappen, en is zij hoofdopleider van de Radboud International Training on High Ability (RITHA). Daarnaast is zij voorzitter van de European Council for High Ability (ECHA). Hoogeveen verricht wetenschappelijk onderzoek op het gebied van onderwijsaanpassingen voor leerlingen met (zeer) hoge (intellectuele) capaciteiten. Als onderzoeker is ze verbonden aan het Behavioural Science Institute (BSI) van de Radboud Universiteit en werkt in onderzoek en onderwijs samen met collega's van verschillende binnen- en buitenlandse universiteiten. Als gz-psycholoog adviseert en behandelt zij kinderen, adolescenten en volwassenen bij CBO Talent Development

  prof. dr. A.J.M. Hoogeveen (Lianne)

  Mensen zouden niet gelabeld moeten worden als ‘hoogbegaafd’. De vraag zou altijd moeten luiden: wat heeft dit specifieke kind, jongere of volwassene nodig en hoe kunnen we dat het beste bieden? Wat zijn bijvoorbeeld de behoeften van een kind dat bovengemiddeld complex denkt? We hebben professionals nodig die in staat zijn het talent te herkennen die te weinig worden uitgedaagd en weten hoe daar vervolgens het beste mee om te gaan.

  Sven Mathijssen

  Dr. Sven Mathijssen is plaatsvervangend hoofdopleider bij RITHA, gekwalificeerd door de European Council for High Ability (ECHA). Sven heeft Psychologie (richting: Kinder & Jeugd) gestudeerd aan Tilburg University, waarna hij van 2012 tot 2019 als ontwikkelingspsycholoog heeft gewerkt bij het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO Talent Development). 

  Janneke Berendsen-Hulshof

  Janneke Berendsen-Hulshof is hoofddocent bij RITHA en trainer/docent bij CBO Talent Development

  Kosten

  De kosten voor het RITHA Specialist vervolgprogramma (exclusief het RITHA Practitioner basisprogramma) zijn € 4.900,– vrijgesteld van BTW. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Dit bedrag is inclusief: 

  • Inschrijf-, registratie- en administratiekosten.

  Het is mogelijk om gespreid te betalen. Neem hiervoor contact op met de opleidingscoördinator: radboudcsw [at] ru.nl (radboudcsw[at]ru[dot]nl) of tel. (024) 361 61 63. 

  Inschrijven