Daan Verbaan over AMID Young Professional

Daan Verbaan
Het betrekken van AMID trainees bij de partnerschappen en het werk van Kerk in Actie heeft ons als organisatie nieuwe inzichten, energie en inspiratie gebracht.
Naam
Daan Verbaan
Huidige functie
Coördinator disaster management & humanitarian aid bij Kerk in Actie

Daan Verbaan werkt vanuit zijn organisatie Kerk in Actie al jarenlang samen met AMID Young Professional trainees. Hij deelt er zijn ervaringen met en de toegevoegde waarde van dit programma in zijn organisatie.

"Bij Kerk in Actie betrekken we de AMID trainees bij ons streven naar partnerschappen in verschillende landen. Die internationale samenwerking biedt trainees de kans om de kracht van flexibiliteit en de rijkdom van culturele diversiteit te leren waarderen. Dit kan het transformatieve potentieel creëren dat ontstaat als we over grenzen heen denken, wat ik ook heb ervaren toen ik in een team werkte voor programma's voor internationale jongerenuitwisseling.

Het betrekken van verschillende AMID-stagiairs in de partnerschappen en werksetting van Kerk in Actie brengt zeker nieuwe inzichten, energie en inspiratie. Het heeft me verrijkt om een betere bijdrage te leveren aan het veld van internationale ontwikkeling door het coördineren van impactvolle programma's bij Kerk in Actie. Ik ben 59, voel me zeer bevoorrecht en geïnspireerd om lokale partners en kerken in het buitenland te begeleiden in hun werk voor ontwikkeling & humanitaire respons activiteiten in Oekraïne, Moldavië en Polen met als doel om deze wereld een betere plek te maken."

AMID Young Professional voor organisaties