Dirk-Jan Koch over het AMID Leiderschapsprogramma

Dirk-Jan Koch
We werken in een kleine groep aan het versterken van de kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling van leidinggevenden om de impact van hun organisatie te vergroten.
Naam
Dirk-Jan Koch
Huidige functie
Secretaris-directeur Adviesraad Internationale Vraagstukken en bijzonder hoogleraar Internationale Handel & Ontwikkelingssamenwerking
Vooropleiding
Dirk-Jan promoveerde (cum laude) aan de Radboud Universiteit in 2009 en richtte zich op geografische keuzes van internationale ontwikkelings-NGO's

Docent Dirk-Jan Koch vertelt over het AMID leiderschapsprogramma, welke hij opzette.

"Wereldwijde armoede en internationale ongelijkheid hebben mij altijd gefascineerd: Ik denk dat het door mijn ouders komt. Toen ik opgroeide in Achterveld, een klein dorpje in het midden van Nederland, hadden ze een klein fair trade winkeltje. We hadden ook twee Foster Parents Kids, met wie we brieven uitwisselden in Honduras. Sindsdien probeer ik bij te dragen aan het verminderen van armoede en ongelijkheid, of in ieder geval te begrijpen hoe we dit kunnen bereiken. Wat werkt? Wat werkt niet? En wat werkt zelfs contraproductief?

Hierdoor heb ik in landen als Nigeria, de Democratische Republiek Congo en Kenia gewoond en gewerkt, en ben ik gepromoveerd op ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit. De laatste vijf jaar was ik Chief Science Officer van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarin we werktenen aan evidence-based strategieën om de impact van ontwikkeling te vergroten. Gelukkig kon ik dit combineren met een hoogleraarschap (met speciale aanstelling) in ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit. Hierdoor kon ik samenwerken met een aantal van de knapste koppen en gezamenlijk onderzoek doen naar deze vragen. 

Wat mij opviel is dat er wel AMID programma's zijn voor early career professionals in de internationale ontwikkelingssector, en ook voor zij-instromers, maar niet voor executives, managers, leiders en strategen in deze sector. Voor hen hebben we, samen met professionele onderwijsexperts van RadboudCSW, een gloednieuw programma ontwikkeld dat zich richt op hun behoeften. In acht sessies gaan we in een kleine groep aan de slag om hun kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling te versterken om de impact van hun organisatie te vergroten. Ik ben erg enthousiast over het programma omdat het de eerste in zijn soort is in Nederland. We hebben nieuw lesmateriaal ontwikkeld waarmee deelnemers de overstap kunnen maken van lineair denken naar meer adaptief programmeren door gebruik te maken van belangrijke inzichten uit het complexiteitsdenken. Hoewel we bij de Radboud Universiteit niet alle antwoorden hebben, weten we wel welke vragen we moeten stellen, dus deelnemers zullen zeker veel leren, vooral van elkaar."

AMID Leiderschapsprogramma