Laila Bouallouch over AMID Young Professional

Laila Bouallouch
AMID heeft mij de kans gegeven om een voet in het veld van ontwikkelingssamenwerking te krijgen terwijl ik praktische ervaring opdoe in combinatie met het leren van de laatste ontwikkelingstheorieën.
Naam
Laila Bouallouch
Huidige functie
First secretary development cooperation bij de Nederlandse Ambassade in Zuid-Soedan

Laila Bouallouch nam als trainee deel aan het AMID Young Professional trainingsprogramma, een unieke masteropleiding die ambitieuze startende professionals koppelt aan organisaties met duurzaamheidsambities.

"Wat ik nooit zal vergeten, is dat ik tijdens mijn AMID-uitreiking werd bestempeld als activist. Een titel waar ik trots op ben. Op de NL MFA werk ik aan onderwerpen die te maken hebben met jongeren in Afrika en het Midden-Oosten. Voor mij was het belangrijk om ervoor te zorgen dat in mijn werk de stem van jongeren werd gehoord, omdat in die tijd (2018) programma's werden ontworpen zonder zinvolle participatie van jongeren. Ik drong aan op een partnerschap tussen mijn afdeling en One Young World als eerste stap in het bieden van een platform voor jongeren in Afrika en het Midden-Oosten. Met trots kan ik zeggen dat we met de hulp en steun van veel mensen nu een Youth At Heart-strategie hebben, de eerste virtuele conferentie van de NL MFA houden, een toolkit, een jongerenadviescommissie en meer specifiek op mijn departement zijn we ook meer manieren aan het uitwerken om zinvolle jongerenparticipatie op te nemen in programma's en besluitvorming (waarbij onze huidige AMID-stagiair een van de processen leidt).

AMID heeft mij de kans gegeven om een voet in het veld van ontwikkelingssamenwerking te krijgen terwijl ik praktische ervaring opdoe in combinatie met het leren van de laatste ontwikkelingstheorieën. Op mijn Twitter-bio kun je zien dat ik mezelf een pracademicus noem, omdat ik nog steeds de academische wereld probeer te integreren in mijn werk. Bovendien heeft het me een netwerk opgeleverd van mensen die werkzaam zijn op het gebied van internationale ontwikkeling, maar vooral bij AMID heb ik een van mijn dierbaarste vrienden ontmoet."