Martha Mwangi over AMID Masterclasses Internationale Ontwikkeling

Martha Mwangi
De gedeelde kansen, innovatieve benaderingen en best practices waren echte eyeopeners
Naam
Martha Mwangi
Huidige functie
Programmamanager bij stichting iMPACT direct

Martha Mwangi, programmamanager bij stichting iMPACT direct, volgde de AMID Masterclasses Internationale Ontwikkeling. Deze reeks van negen bijeenkomsten bied je de kennis om de praktijk van internationale samenwerking te verbeteren binnen je organisatie, instantie of stichting.

"Ik heb altijd al het leven van mensen op een praktische manier willen veranderen. Ik heb een achtergrond in de financiële sector en consultancy voor kleine spaar- en kredietcoöperaties. Momenteel werk ik bij iMPACT direct, waar ik als programmamanager de mogelijkheid kreeg om deel te nemen aan de AMID Masterclasses Internationale Ontwikkeling. Deze reeks heeft me onschatbare kennis en inzichten over het vakgebied opgeleverd, en daarnaast geholpen bij het ontdekken van mijn persoonlijke motivatie, interessegebieden en professionele doelen.

Tijdens de masterclass kreeg ik de kans om na te denken over wat mij drijft als professional in internationale ontwikkeling en wat mij uniek maakt. De docenten faciliteerden prikkelende discussies die ons aanmoedigden om onze kernwaarden en drijfveren die ons bij dit vakgebied hebben gebracht te onderzoeken. Ik word zelf echt gedreven door het verlangen om een positieve impact te hebben op het leven van kwetsbare groepen over de hele wereld. Ik heb een passie voor het aanpakken van sociaaleconomische ongelijkheden, het bevorderen van duurzame ontwikkelen en het stimuleren van individuen en gemeenschappen om hun volledig potentieel te bereiken. De masterclassreeks heeft me geholpen bij het verstevigen van mijn toewijzing aan deze waarden en heeft me middelen gegeven om ze effectief na te streven.

Een van de sterkste punten van deze reeks was de focus op praktijkcases, praktische ervaringen en interactieve oefeningen. Door me te verdiepen in de complexiteit van verschillende ontwikkelingscontexten, gaf de masterclassreeks me een uitgebreid inzicht in de veelzijdige uitdagingen en mogelijke oplossingen in internationale ontwikkeling. Door verschillende sectoren te analyseren, zoals onderwijs, gezondheidszorg, armoedebestrijding en gendergelijkheid, heb ik nu een breder perspectief op waar mijn expertise en inspanningen de meeste impact kunnen hebben.

De AMID Masterclasses hebben mijn verwachtingen overtroffen! Mijn eyeopeners waren de kansen, innovatieve benaderingen en best practices die werden gedeeld: deze kunnen we als organisatie toepassen in onze strategie, om zo bij te kunnen dragen aan effectieve inspanningen in het veld. Ik raad deze reeks ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een allesomvattend begrip van dit domein en diens potentieel wil ontplooien om wereldwijd een positieve verandering teweeg te brengen."

AMID Masterclasses