Twee meisjes in hetzelfde gele jurkje
Twee meisjes in hetzelfde gele jurkje

Duurzaamheidopleidingen

RadboudCSW helpt organisaties en professionals in alle fases van hun loopbaan hun rol te spelen in het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen door internationaal samen te werken en de brug te slaan tussen wetenschap en praktijk.

Onze visie op duurzame ontwikkeling

Wij geloven dat het verbinden van wetenschap en praktijk de sleutel vormt tot het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). Ons onderwijs is gebaseerd op het idee dat duurzame ontwikkeling collectieve actie vereist binnen een internationaal en breed scala aan sectoren en actoren. Zo willen wij ambitieuze professionals in staat stellen om, samen met organisaties, waaronder NGO's, overheden, bedrijven, adviesbureaus, kennisinstituten en particuliere en bedrijfsstichtingen over de hele wereld, innovatieve antwoorden en baanbrekende oplossingen te formuleren. Als antwoord op de uitdagingen van vandaag én morgen. 

"Zonder pracademics gaan we die Sustainable Development Goals niet waarmaken!”

"Zonder pracademics gaan we die Sustainable Development Goals niet waarmaken!”

Willem Elbers, plaatsvervangend hoofdopleider bij AMID, windt er geen doekjes om: “Ik ga echt voor een betere wereld. Dat drijft me al vanaf mijn jonge jaren. Omdat het keihard nodig is.”

Portret Sara Kinsbergen

‘We moeten het hebben over hoe wij anno 2024 wetenschap bedrijven’

Sara Kinsbergen is aangesteld als bijzonder hoogleraar op het gebied van ‘De rol van de burger in duurzame ontwikkeling’. En ze heeft er heel veel zin in. Tijdens haar oratie sprak Sara vurig over haar onderzoek en onderzoek in het algemeen.

Onze onderwijsprogramma's

We bieden programma's voor startende professionals, (senior) leidinggevenden en masterclasses in internationale samenwerking. Organisaties kunnen als praktijkopleider voor jong talent de nieuwste kennis aanboren en nieuwe manieren leren om hun bestaande praktijken te verbeteren.

AMID Young Professional

Facts & Figures

  • Taal: Engels
  • Startmaand: februari
  • Doorlooptijd: 12 maanden
  • Soort programma: traineeship met masterdiploma
  • Partners: (inter)nationale (non)-profitorganisaties & Universiteit van Nairobi, Kenia
Cover AMID Young Professional Tracer Study

Tracer Study 1998-2020

Ontdek waar alumni terechtkomen

AMID tracer study

Leven lang ontwikkelen

AMID Masterclasses

Ambieer je een carrière in de internationale ontwikkeling? Of ben je al werkzaam binnen dit domein? Deze reeks bied je de essentiële kennis om de dagelijkse praktijk van internationale samenwerking te verbeteren binnen jouw organisatie, instantie of stichting. 

Lees meer

AMID Leiderschapsprogramma

Ben je senior professional of beleidsmaker werkzaam in internationale (ontwikkelings)samenwerking en wil je met jouw organisatie bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen? Dit programma geeft jou de juiste handvatten. 

Lees meer

Je bent nodig

Je bent nodig.

De visie van de Radboud Universiteit op duurzaamheid

De visie van de Radboud Universiteit op duurzaamheid
In Afrika gaat het niet zo slecht als je denkt

Universiteit Nairobi, Kenia

Ontmoet de academische partner van AMID Young Professional

Ontmoet onze partner van het AMID Young Professional programma

Contact

+31 24 361 61 63.