Gz-psycholoog op een trap
Gz-psycholoog op een trap

Postmaster Gezondheidszorgpsycholoog

Wil jij stoornissen leren behandelen volgens de nieuwste behandelmethoden en psychologisch onderzoek kunnen uitvoeren volgens de laatste wetenschapelijke inzichten? Dan is de opleiding tot Gz-psycholoog van de Radboud Universiteit echt iets voor jou. Deze tweejarige duale opleiding leidt je op tot de BIG-geregistreerde zorgprofessional van de toekomst.

Wat is een gz-psycholoog?

Als gezondheidszorgpsycholoog, kortweg de gz-psycholoog, ben je bij uitstek de generalist-psycholoog, werkzaam binnen alle onderdelen van de gezondheidszorg. Je bent in staat tot het op maat van de cliënt toepassen van richtlijnen met betrekking tot diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van een grote verscheidenheid aan psychische stoornissen en problemen bij verschillende doelgroepen. Wil je meer weten over wat het beroep van GZ-psycholoog inhoudt, lees dan het beroepsprofiel op de site van de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie.

Alleen psychologen en pedagogen die door de overheid geregistreerd zijn in het BIG-register, mogen zich gezondheidszorgpsycholoog noemen en als zodanig werken. Om je te kunnen registreren moet je eerst de postmaster opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog doorlopen. 

Opleidingsinformatie Gz-psycholoog

Waarom kies je voor de Gz-opleiding van de Radboud Universiteit?

  • Omdat wij als enige BIG-opleidingsinstituut in Nederland verbonden zijn aan een universiteit, kunnen wij op unieke wijze een brug slaan tussen wetenschap en praktijk. We passen de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe in ons onderwijs, zowel didactisch als inhoudelijk; 
  • Je kunt bij ons als enige in Nederland direct na je master doorstromen in de postmaster Gezondheidszorgpsycholoog; 
  • Je volgt lessen in het duurzaamste gebouw op de groene campus van de Radboud Universiteit; 
  • Na afstuderen kun je bij de Radboud Universiteit verder gaan met expertise verwerven als psychotherapeut of je verder specialiseren tot klinisch (neuro)psycholoog
  • Na afstuderen ben je alumnus van de Radboud Universiteit. Zo heb je profijt van de kennisontwikkeling binnen ons hechte en uitgebreide netwerk en ontvang je 10% korting op bij- en nascholing van de Radboud Universiteit. 

Contact

Heb je belangstelling voor deze opleiding? Heb je een vraag of wil je studieadvies? Wij helpen je graag verder! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag (8.30 - 17.00 uur).

+31 24 361 61 63