Portret klinisch psycholoog op de trap
Portret klinisch psycholoog op de trap

Specialisatie tot Klinisch Psycholoog (KP)

Ben jij GZ-psycholoog en wil je diagnostiek, behandeling, wetenschap en management daadwerkelijk in jouw manier van werken integreren? Of werk je daarnaast al als psychotherapeut of klinisch neuropsycholoog en wil jij je doorontwikkelen tot specialist in de volle breedte van de geestelijke gezondheidszorg? Dan is de Nijmeegse specialisatie tot Klinisch Psycholoog iets voor jou!

Klinisch psycholoog worden: iets voor jou?

Als klinisch psycholoog draag je verantwoordelijkheid voor de diagnostiek en de behandeling van patiënten met ernstige, complexe en/of chronische aandoeningen. We leiden je op tot een solide, wetenschappelijk actieve professional die ontvankelijk is voor nieuwe inzichten. Je bent iemand met eigen initiatief en kennis van zaken.  Je voelt je thuis in een veeleisende behandelomgeving en ben je in staat om in behandelteams de lijnen uit te zetten. Na afronding van de opleiding tot Klinisch Psycholoog, ben je ook volledig opgeleid als psychotherapeut met kennis van aanvullende behandeltechnieken en -strategieën.

Opleidingsinformatie Klinisch Psycholoog

Wat levert de KP-opleiding van de Radboud Universiteit je op?

  • Een up-to-date en state-of-the-art specialistische opleiding op het gebied van diagnostiek, behandeling en managementstrategie binnen het veld van de klinische psychologie;
  • Een gedegen klinisch-wetenschappelijke vorming; 
  • Je persoonlijke ontwikkeling tot een zelfbewuste reflectieve en daadkrachtige professional; 
  • Na afronding mag je jezelf klinisch psycholoog noemen, geniet je de wettelijke bescherming die bij die beroepstitel hoort. Daarnaast ben je volledig bevoegd tot het uitvoeren van psychotherapieën en mag je jezelf psychotherapeut noemen;
  • Kun je je met je diploma inschrijven in het specialisten register van de FGzPt en in het BIG-register als psychotherapeut.
Bekijk opleidingsinformatie

Uitgelicht

Paul van der Heijden benoemd tot bijzonder hoogleraar Multidimensionele psychodiagnostiek

Paul van der Heijden benoemd tot bijzonder hoogleraar Multidimensionele psychodiagnostiek

Paul van der Heijden is op 1 maart 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Multidimensionele psychodiagnostiek gedurende de levensloop aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Lokale regelingen Radboud Universiteit

Start gecombineerde KP-PT groepen vanaf januari 2024 bij SPON in Nijmegen

Vooruitlopend op het geïntegreerde specialisme Klinisch Psycholoog-Psychotherapeut (KP-PT) worden per 1 januari 2024 bij SPON in Nijmegen de opleidingsgroepen KP en PT gecombineerd.

Contact

Heb je belangstelling voor deze opleiding? Heb je een vraag of wil je studieadvies? Wij helpen je graag verder! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag (8.30 - 17.00 uur).

024 - 361 61 63