Portret psychotherapeut voor Maria Montessorigebouw
Portret psychotherapeut voor Maria Montessorigebouw

Psychotherapeut

Onze driejarige postmaster tot Psychotherapeut is toegankelijk voor geregistreerde gezondheidszorgpsychologen die een door de VGCt-erkende cursus inleiding gedragstherapie hebben gevolgd. De vierjarige variant wordt niet door ons aangeboden.

Wat is een psychotherapeut?

Een psychotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met complexe, psychische klachten. Deze behandeling is vaak intensiever en langduriger dan die van een psycholoog. Meestal valt deze behandeling onder de gespecialiseerde ggz. De behandeling kan individueel zijn, maar kan ook in groter verband (relatie, gezin, groep) plaatsvinden.

Opleidingsinformatie Psychotherapeut

Elisa van Ee

Elisa van Ee benoemd tot bijzonder hoogleraar Psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief

Elisa van Ee is met ingang van 1 mei 2021 benoemd tot Psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. De bijzondere leerstoel wordt mogelijk gemaakt door Reinier van Arkel.

hand-in-hand

Oratie: geef naasten centrale rol in behandeling getraumatiseerde patiënten

Slachtoffers van traumatische ervaringen zijn gebaat bij steun van naasten en de bredere gemeenschap. Dat betoogt hoogleraar psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief Elisa van Ee tijdens haar oratie op 21 september.

Waarom kies je voor de psychotherapieopleiding in Nijmegen?

  • Wij zijn bruggenbouwers tussen wetenschap en praktijk. Onze bevlogen docenten inspireren met hun praktijkervaring. Én zij vormen je tot een professionele psychotherapeut die de vele wetenschappelijke aspecten, zoals verweven met de praktijk, kan onderkennen en kritisch beschouwen.
  • Onze opleiding benadert de behandeling van uiteenlopende complexe psychische klachten en problemen - van cliënten van verschillende leeftijden, met diverse maatschappelijke en culturele achtergronden - vanuit verschillende invalshoeken. Je leert werken vanuit diverse psychotherapeutische referentiekaders en met de gemeenschappelijke factoren in deze referentiekaders.
  • De hechtingstheorie vormt binnen de opleiding de overkoepelende theorie voor het integratief werken als psychotherapeut. 
  • Wij bieden je mogelijkheden om eigen accenten te leggen door keuzemodules en supervisies. In de modules wordt er steeds actief teruggekoppeld naar de werkpraktijk en de eigen casuïstiek van de cursisten. Modules zijn waar mogelijk geaccrediteerd om de student de mogelijkheid te geven zich in te schrijven in diverse registers.
  • De opleiding biedt een veilig en verdiepend leerklimaat, omdat er sprake is van een vaste en vertrouwde jaargroep.

Contact

Heb je belangstelling voor deze opleiding? Heb je een vraag of wil je studieadvies? Wij helpen je graag verder! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag (8.30 - 17.00 uur).

024 - 361 61 63