Basisschool klaslokaal: enthousiaste leraar met tabletcomputer legt aan briljante jonge kinderen uit hoe windturbines werken.
Basisschool klaslokaal: enthousiaste leraar met tabletcomputer legt aan briljante jonge kinderen uit hoe windturbines werken.

Hoogbegaafdheidopleidingen

Draag bij aan het ontdekken, herkennen en uitdagen van verborgen talent. Ontdek meer over onze opleidingen, samenwerkingsmogelijkheden en maatwerkprogramma's op het gebied van hoogbegaafdheid.

Oog hebben voor ieders talent.

Wij geloven dat je kinderen, jongeren en volwassenen met capaciteiten op een hoogbegaafd niveau geen label moet opplakken, maar bieden wat ze nodig hebben. Ons ideale onderwijs is daarom gepersonaliseerd – ongeacht de al dan niet hoogbegaafde capaciteiten van leerlingen, studenten of medewerkers. Jij bent nodig. Want professionals in onderwijs, zorg of hr zouden zich elke dag de vraag moeten stellen wat ze vandaag willen bereiken met het talent om hun heen. En wat is daar nu, op dit moment, voor nodig? Iedere mens heeft het recht elke dag iets te leren. 

Trainingen hoogbegaafdheid

RITHA Practitioner

Leer in deze basistraining van 12 maanden over de laatste wetenschappelijke inzichten over hoogbegaafdheid en maak de vertaalslag naar de praktijk. 

RITHA Practitioner

RITHA Specialist

Doe in 24 maanden de kennis en vaardigheden op die nodig zijn om de vertaalslag te maken van wetenschap naar de praktijk van hoogbegaafdheid, en ontwikkel je eigen eindproduct.

RITHA Specialist
ECHA logo

Onze opleidingen zijn internationaal ECHA geaccrediteerd. ECHA specialisten in Gifted Education adviseren, begeleiden en coachen hoogbegaafde leerlingen, hun ouders en scholen, maar ook hoogbegaafde volwassenen. Binnen én buiten de onderwijsomgeving. Lees meer. 

Uitgelicht

‘Docenten die geen risico nemen, zijn nadelig voor hoogbegaafdheid’

‘Docenten die geen risico nemen, zijn nadelig voor hoogbegaafdheid’

Er bestaan nog genoeg misverstanden over hoogbegaafdheid. ‘Het is erg belangrijk dat docenten de talenten van kinderen herkennen én er goed mee weten om te gaan.’ Aldus Lianne Hoogeveen, sociaal wetenschapper Lianne Hoogeveen.

Lianne Hoogeveen benoemd tot bijzonder hoogleraar Identification, Support and Counseling of Talent

Lianne Hoogeveen benoemd tot bijzonder hoogleraar Identification, Support and Counseling of Talent

Lianne Hoogeveen is per 1 maart 2021 benoemd tot bijzonder hoogleraar Identification, Support and Counseling of Talent aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit.

International Advanced Master in Gifted Education & Care (IamGE&C)

IamGE&C geeft jou de kennis en de capaciteiten om academisch onderzoek en inzichten te initiëren op het gebied van hoogbegaafdheid. Zo draag je bij aan de verbetering van de kwaliteit van onderwijs, ondersteuning en zorg voor alle kinderen, adolescenten en volwassenen. Inclusief die met kenmerken van (hoog)begaafdheid.

Meer informatie

Contact

Heb je belangstelling voor een van deze opleidingen? Heb je een vraag of wil je studieadvies? Wij helpen je graag verder! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag (8.30 - 17.00 uur).

Onder ons aanbod vind je alle opleidingsinformatie en startdata van deze opleiding(en). Tevens vind je hier een link naar het formulier om je aan te melden voor de selectieprocedure.

+31 24 361 61 63