Lotte van Dijk over RITHA

Lotte van Dijk
Het gedrag van kinderen met kenmerken van hoogbegaafdheid kan veel overeenkomsten vertonen met allerlei psychologische signalen die we diagnosticeren en vaak doorverwijzen naar de psychiatrie. Dit is voor mij onbegrijpelijk.
Naam
Lotte van Dijk
Huidige functie
Huisarts

Lotte van Dijk werd door een van haar kinderen geïnspireerd om meer te leren over hoogbegaafdheid. Ze schreef zich in voor de RITHA Practitioner.

"Omdat mijn partner en ik plotseling voor de vraag stonden de vraag stonden of we wel of geen actie moesten ondernemen met een
van onze eigen kinderen, ontdekte ik dat ik absoluut niets wist over hoogbegaafdheid. Na enige tijd zoeken vonden we iemand die ons hierin kon begeleiden: een ECHA-specialist. Ik begon mijn kind beter te begrijpen, en ook mezelf. Ik was zo verbaasd dat nooit een woord over hoogbegaafdheid had gehoord tijdens mijn hele medische carrière. En toch kan het gedrag van kinderen met kenmerken van hoogbegaafdheid veel overeenkomsten kunnen vertonen met allerlei van psychologische signalen die we wel diagnosticeren en vaak doorverwijzen naar de psychiatrie. Dit is voor mij onbegrijpelijk."