Saskia Schepers over Omgaan met talent

Saskia Schepers
Getalenteerde medewerkers zijn van grote toegevoegde waarde binnen organisaties.
Naam
Saskia Schepers
Huidige functie
Consultant/projectmanager met expertise in neurodiversiteit

Saskia Schepers, consultant en projectmanager met expertise in neurodiversiteit, volgde de cursus Omgaan met talent. Hierin leer je als leidinggevende, manager, coach of hr-medewerker hoe je collega's met (kenmerken van) hoogbegaafdheid goed begeleidt en ondersteunt op werk, zodat zij hun talent optimaal kunnen benutten.

"Met een jarenlange achtergrond in HR fascineert het me wat maakt dat we als mens floreren of niet. Dat heeft eigenlijk altijd te maken met de juiste context. Door mijn huidige focus op neurodiversiteit en het benutten van ieder talent in alle soorten en maten kom ik veel getalenteerde mensen tegen die worstelen met hun werkomgeving, omdat die niet op hen is ingericht. En dat terwijl deze mensen met hun creativiteit, autonome denken en hun vermogen om te gaan met grote complexiteit van grote toegevoegde waarde zijn binnen organisaties. Zeker in een omgeving waar innovatie nodig is.

Standaard werkwijzen, hoe we naar talentmanagement kijken en leiderschap past echter niet iedereen. Zelf heb ik er ook jaren over gedaan om voor mezelf een omgeving te zoeken of te organiseren waar ik mijn creativiteit kwijt kan. Ten koste van mijn energie en dat is zonde! In welke voedingsbodem gedijen deze getalenteerde breinen en wat vraagt dat van leidinggevenden? Dit in de cursus Omgaan met Talent onderzoeken aan de hand van eigen casuïstiek gaf me niet alleen meer context, maar ook praktische gesprekstips. Ik ben ervan overtuigd dat organisatie die dit bewustzijn ontwikkelen op het cultiveren van talent daar voordeel uit zullen halen, zeker in een krappe arbeidsmarkt. En het laat jezelf ook weer eens nadenken over wat werkt voor jou. Win-win!"

Omgaan met talent