Portret schoolpsycholoog op trap
Portret schoolpsycholoog op trap

Postmaster opleiding Schoolpsycholoog

Ben jij afgestudeerd psycholoog of (ortho)pedagoog mét diagnostiekaantekening? En wil jij het verschil maken binnen je school? Dan is de opleiding tot Schoolpsycholoog van de Radboud Universiteit iets voor jou.

Iedere school een schoolpsycholoog!

In de complexe, bureaucratische context van een school staan strenge kaders en lastige schotten de passende aandacht voor de behoeften van een kind meer in de weg dan dat je zou willen. Dan is de schoolpsycholoog voor een school een echte meerwaarde. De schoolpsycholoog, die onze opleiding achter de rug heeft, is als een spin in een web. Een creatief schaap met vijf poten die een belangrijke schakel is in het bij elkaar brengen van zorg en onderwijs. 

Het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen organiseert de opleiding Schoolpsycholoog in samenwerking met RINO Amsterdam.

Opleidingsinformatie Schoolpsycholoog 

Portret Helen Bakker, hoofdopleider opleiding tot Schoolpsycholoog

'De schoolpsycholoog draagt op alle niveaus bij aan een schoolsysteem'

In een gezonde schoolgemeenschap is er meer behoefte aan psychologische deskundigheid op academisch niveau, stellen de hoofdopleiders van de postmaster Schoolpsycholoog.

Het is een uitdagende opgave, maar bovenal mooi en dankbaar werk. Zeker wanneer je leerlingen ziet groeien en competenter worden, waardoor geregeld ook bij de rest van het gezin de zon weer vaker doorbreekt. Alleen al om die reden verdient iedere school een schoolpsycholoog.
Gezina Topper
Gezina Topper Schoolpsycholoog Het verhaal van Gezina

Nationaal én internationaal erkend

Wereldbol

Het werk van een schoolpsycholoog wordt nationaal en internationaal erkend. Er zijn diverse beroepsverenigingen zoals het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de Nederlandse Vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO), de International School Psychology Association (ISPA) en het Network of European Psychologist in the Educational System (NEPES). 

Contact

Heb je belangstelling voor deze opleiding? Heb je een vraag of wil je studieadvies? Wij helpen je graag verder! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag (8.30 - 17.00 uur).


 

+31 24 361 61 63