Portret schoolpsycholoog op trap
Portret schoolpsycholoog op trap

Postmasteropleiding tot Schoolpsycholoog

Ben jij afgestudeerd psycholoog of (ortho)pedagoog mét diagnostiekaantekening? En wil jij het verschil maken binnen je school? Dan is de opleiding tot Schoolpsycholoog van de Radboud Universiteit iets voor jou.

Iedere school een schoolpsycholoog!

De schoolpsycholoog is als een spin in een web. Een creatief schaap met vijf poten die een belangrijke schakel is in het bij elkaar brengen van zorg en onderwijs. 

De Wet Passend Onderwijs moet van de school een zorgzame en stimulerende gemeenschap maken, waar ieder kind zich thuis kan voelen. Waar ieder kind dagelijks vele uren doorbrengt tussen vertrouwde anderen, leeftijdgenoten en volwassenen. Waar ieder kind het onderwijs én de zorg kan krijgen die het nodig heeft om gezond en wel op te groeien, om zichzelf te kunnen zijn en te blijven en daarbij gezien en gesteund te worden. 

Maar dat is op papier. In de complexe, bureaucratische context, waar strenge kaders en lastige schotten de passende aandacht voor de behoeften van een kind meer in de weg zitten dan je zou willen, is de schoolpsycholoog voor een school een echte meerwaarde. 

Opleidingsinformatie Schoolpsycholoog

Portret Helen Bakker, hoofdopleider opleiding tot Schoolpsycholoog

'De schoolpsycholoog draagt op alle niveaus bij aan een schoolsysteem'

In een gezonde schoolgemeenschap is er meer behoefte aan psychologische deskundigheid op academisch niveau, stellen de hoofdopleiders van de postmaster Schoolpsycholoog.

Het is een uitdagende opgave, maar bovenal mooi en dankbaar werk. Zeker wanneer je leerlingen ziet groeien en competenter worden, waardoor geregeld ook bij de rest van het gezin de zon weer vaker doorbreekt. Alleen al om die reden verdient iedere school een schoolpsycholoog.
Gezina Topper
Gezina Topper Schoolpsycholoog Het verhaal van Gezina

Contact

Heb je belangstelling voor deze opleidingen? Heb je een vraag of wil je studieadvies? Wij helpen je graag verder! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag (8.30 - 17.00 uur).

Onder 'opleidingsinformatie' vind je alle informatie en startdata van deze opleiding. Onder 'aanmeldprocedure' vind je het formulier om je aan te melden voor de selectieprocedure. 

+31243616163