Professionals in verschillende fases van hun loopbaan in een corporate omgeving
Professionals in verschillende fases van hun loopbaan in een corporate omgeving

Praktijkopleidingsplaats

Wil je BIG-bevoegde professionals opleiden binnen een organisatie of samenwerkingsverband? Word praktijkopleidingsplaats voor het Directe Doorstroomprogramma voor masterpsychologen of voor de reguliere BIG-opleidingen.

Waarom kiest u voor de Radboud Universiteit?

Als praktijkopleidingsplaats draagt u significant bij aan de ontwikkeling van de toekomstige beroepsgroep. Opleiden bij de Radboud Universiteit biedt u nog meer voordelen: 

  • Behoefte aan state-of-the-art kennis binnen uw specifieke zorgdomein? Als enige BIG-opleidingsinstituut in Nederland zijn wij verbonden aan een universiteit;
  • Kies voor ons unieke Directe doorstroomprogramma, en leidt op met visie. Wij beschouwen dit programma nadrukkelijk als beste methode om jonge psychologen door te laten groeien tot zorgprofessionals van de toekomst; 
  • Wij geloven in duurzaam en inclusief onderwijs op maat: doordat uw kandidaat kan kiezen uit een ruim aanbod keuzemodules, sluit het programma goed aan op de praktijk van uw zorginstelling; 
  • Profiteer van de kennisontwikkeling binnen ons hechte en uitgebreide netwerk aan praktijkinstellingen;
  • De Radboud Universiteit ondersteunt een leven lang ontwikkelen. Na afstuderen kan uw kandidaat bij ons terecht voor de specialisatie tot Psychotherapeut of Klinisch Psycholoog of bij- en nascholing.

Uitgelicht

Ramen en gevelplaten van het Maria Montessorigebouw

Directe Doorstroom: dé route voor de gz-psycholoog van de toekomst

We bouwen verder aan Directe Doorstroom: een programma waarbij afgestudeerden van de master gezondheidszorgpsychologie meteen instromen in de gz-opleiding

directe doorstroom

Vervolg gecombineerde KP-PT groep vanaf januari 2025 bij SPON in Nijmegen

Vooruitlopend op het geïntegreerde specialisme Klinisch Psycholoog-Psychotherapeut (KP-PT) worden vanaf januari 2025 de deelnemers aan de opleidingen KP en PT gecombineerd tot één lesgroep KP-PT.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze visie op onderwijs, de onderwijsprogramma's en onze docenten? Download de complete brochure voor praktijkinstellingen.

Brochure downloaden

Cover brochure voor BIG-praktijkinstellingen

Onze hoofdopleiders

Opleidingsinformatie en kosten

Gz-psycholoog op een trap

Gezondheidszorgpsycholoog

Deze tweejarige duale opleiding leid je op tot de BIG-geregistreerde zorgprofessional van de toekomst. Eén dag per week volg je cursorisch onderwijs. Daarnaast volg je praktijkonderwijs bij een erkende praktijkinstelling.

Portret psychotherapeut voor Maria Montessorigebouw

Psychotherapeut

Leer deskundig en doelbewust koersbepalend te worden binnen het behandelteam met de specialisatie tot Psychotherapeut.

Portret klinisch psycholoog op de trap

Klinisch Psycholoog

In de opleiding tot Klinisch Psycholoog leer je verantwoordelijkheid te dragen voor de diagnostiek en behandeling van cliënten met complexe aandoeningen.

Portret orthopedagoog generalist op trap

Orthopedagoog-generalist

De opleiding tot Orthopedagoog-generalist is voor psychologen en pedagogen, die willen werken met mensen in een afhankelijkheidsrelatie.

Contact

Vragen over de BIG-opleidingen? Of overweegt uw organisatie een praktijkopleider te worden? 

Neem contact met: 

  • Nina Greijdanus voor vragen over de opleiding Gezondheidszorg psycholoog (GZ)
  • Annelies.jekel [at] ru.nl (Annelies Jekel) voor vragen over de opleiding Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland (OG-ZON)
  • Danny Bouwman voor vragen over de opleiding Psychotherapeut (PT) 
  • Sanne Weller voor vragen over de Opleiding tot Klinisch Psycholoog (KP)
(024) 361 61 63