RIBES Graduate School

Als je gaat promoveren bij RIBES heb je allerlei mogelijkheden om cursussen te volgen, je persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen, en je voor te bereiden op je verdere carrière. De RIBES Graduate School wil alle RIBES-promovendi een compleet programma en ondersteuning bieden bij hun academische ontwikkeling in deze fase van hun loopbaan.

Alle promovendi die onderzoek doen bij RIBES worden automatisch ingeschreven in de RIBES Graduate School.

Onderwijs voor promovendi

Alle promovendi stellen tijdens de eerste drie maanden van hun traject een Opleidings- en Begeleidingsplan (OBP) op, waarin wordt beschreven welke cursussen en trainingen je gaat volgen. Het OBP format (ook wel Training and Supervision Plan (TSP) genoemd) voor RIBES kun je vinden in de RIBES Teams omgeving of op de Radboud PhD website. 

Alle RIBES-promovendi (zowel interne als externe) nemen deel aan de volgende drie activiteiten:

  1. Introductieochtend aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
  2. Een cursus didactische basisvaardigheden (Basic Didactic Skills) of een vergelijkbare onderwijscursus
  3. Een cursus wetenschappelijke ethiek (Scientific Ethics)

De rest van het programma is afhankelijk van eerdere ervaring, persoonlijke interesse, en beoogde carrière na de PhD. Promovendi overleggen hun programma met hun begeleiders en eventueel met de Graduate School coördinator. 

Hieronder staat het standaardprogramma van de RIBES Graduate School . Dit kan nuttig zijn als basis voor het opstellen van een eigen programma. Als promovendi minimaal 420 uur aan activiteiten voltooien binnen dit Graduate School programma, ontvangen ze na afloop een RIBES Graduate School-certificaat.

Activiteiten bij andere graduate/research schools

We stimuleren promovendi actief deel te nemen aan de wetenschappelijke gemeenschap en/of cursussen te volgen die aansluiten op hun onderzoeksproject. Dit kan ook bij andere (nationale) onderzoeksscholen. Dit wordt ondersteund door ons instituut en kan gecombineerd of geïntegreerd worden met het RIBES Graduate School programma.

Contact

Het Bureau RIBES staat open voor alle vragen rondom je promotieproject of andere zaken. Stuur een email of kom langs op kantoor:

Lara de Die (graduate school coordinator) - HG 02.009

Bea van Beurden (management assistant) - HG 02.012