Radboud In'to Languages cursussen
Radboud In'to Languages cursussen

Inclusief communiceren

In’to adviseert, coacht en traint individuen en teams op vaardigheden die nodig zijn bij het realiseren van een inclusieve organisatie.

Mensen floreren als ze in al hun verscheidenheid zichzelf mogen zijn. Dat kan binnen een organisatie waarin iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd kan voelen. Inclusieve communicatie gaat over verschillen én overeenkomsten. Over de vaardigheden die nodig zijn om op een veilige en prettige manier samen te kunnen werken.

Vind jij het belangrijk dat in jouw team of organisatie iedereen zich aangesproken kan voelen en mee kan doen? Wil je met jouw communicatie niemand uitsluiten? Onze (maatwerk)trainingen geven je de kennis en handvatten die je daarvoor nodig hebt.

Groepstraining met open inschrijving

 • Inclusief communiceren - groepstraining

  De training inclusieve communicatie maakt je bewust van wat inclusiviteit is en geeft je inzichten en handvatten die je helpen om inclusiever te communiceren.

Trainingen op maat

Bekijk hieronder de trainingen en workshops op maat die we binnen verschillende thema's aanbieden.

Bewustzijn

 • Introductie tot inclusie; diversiteit in beeld - training op maat

  Wat is inclusie en wat is daarbij belangrijk? Tijdens deze sessie maak je kennis met de diversiteitscirkel en allerlei aspecten van diversiteit. We staan stil bij cultureel bewustzijn en de zes competenties voor inclusief communiceren.

 • Intercultureel bewustzijn - training op maat

  Tijdens deze training op maat leer je beter begrijpen hoe interculturele interactie werkt, waarom samenwerken in een internationale setting vaak goed gaat, maar ook tot misverstanden, irritatie, onzekerheid en zelfs conflicten kan leiden.

 • Onbewuste vooroordelen - training op maat

  Met deze training word je je bewust van (jouw) onbewuste vooroordelen. Hoe beïnvloeden ze jouw kijk op anderen en wat betekent dit voor de onderlinge interactie?

Prettig samenwerken

 • Samenwerken in diverse teams - training op maat

  Wat is het geheim van succesvolle teams en hoe werkt dat in een diverse en internationale setting? Hoe werk je op afstand van elkaar, in verschillende tijdzones en over (culturele) grenzen heen optimaal samen?

Inclusief communiceren

 • Inclusief taalgebruik - workshop op maat

  Met deze workshop word je je bewust van de valkuilen en leer je waar je op kunt letten om te voorkomen dat je mensen uitsluit met je tekst.

 • Inclusief feedback geven - training op maat

  Veel mensen vinden het geven en krijgen van feedback moeilijk. Hoe zal de ander reageren? Waarom zegt mijn collega dit? Deze training geeft je tips en handvatten om op passende wijze feedback te geven en te ontvangen.

Lesgeven aan een internationale klas

Model voor inclusieve competentieontwikkeling

Wij werken vanuit ons model voor inclusieve competentieontwikkeling dat gebaseerd is op het onderzoek van Darla Deardorrf.

Model voor inclusieve competentieontwikkeling

Wat kan investeren in inclusiviteit opleveren?

 • Meer onderling begrip en verbinding.
 • Een veilig werkklimaat waarin iedereen kan floreren.
 • Effectievere onderlinge communicatie.
 • Effectievere samenwerking.
 • Gevoel van succes en werk-/studiegeluk.
 • Minder uitval en verloop.

Gerelateerde blogs

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Neem contact op

024-361 21 59