Man en vrouw in gesprek op kantoor
Man en vrouw in gesprek op kantoor

Professioneler communiceren

Een gesprek waarin je een ander motiveert, een toespraak die inspireert, een aanbeveling die overtuigt... Wanneer je kunt putten uit een rijk communicatief register, vind je verbinding en kun je effectief communiceren en succesvol samenwerken.

Bij In’to ontwikkel je precies die communicatieve vaardigheden die voor jou als professional waardevol zijn. In al onze trainingen combineren we wetenschappelijke kennis met inzicht en vaardigheden; je leert wat beter werkt en ontdekt waarom.

Naar wat voor soort training ben je op zoek?

Groepstrainingen met open inschrijving

Vrouw aan een bureau met laptop

Begrijpelijk schrijven voor een breed publiek (B1-niveau) - groepstraining

Je leert in twee sessies hoe je je schrijfstijl kunt aanpassen, zodat je tekst makkelijker leesbaar wordt. Je ervaart met de groep hoe je ingewikkelde kwesties vertaalt naar gewonemensentaal.

Man geeft een presentatie

Ontspannen spreken in het openbaar - workshop

Voel jij je wel eens onzeker tijdens een presentatie of gesprek? Deze workshop helpt je om je op je gemak te voelen en contact te maken met je toehoorders, zodat je je boodschap ontspannen en duidelijk over kunt brengen.

Foto van vrouw die presenteert

Presenteren the next level - groepstraining

In deze training zet je in twee sessies de volgende stap op het gebied van presenteren. Zo wordt het voorbereiden en geven van een presentatie niet alleen makkelijker, maar ook leuker.

Collega's aan tafel in serieus gesprek

Feedback geven en ontvangen in dialoog - workshop

Het goed geven en kunnen ontvangen van feedback is niet eenvoudig. Tijdens deze workshop krijg je handvatten om op een prettige, effectieve en inclusieve manier feedback te geven en te ontvangen.

Trainingen op maat: schrijven

Vrouw achter laptop die lachend de camera inkijkt

Beleids- en adviesteksten schrijven - training op maat

Hoe schrijf je prettig leesbare beleids- en adviesteksten die bondig zijn en overtuigen? In deze training op maat ga je doelgericht aan de slag met je eigen documenten: van opdracht tot eindversie.

Foto van hand en laptop

Schrijven met dyslexie - training op maat

Voor professionals met dyslexie die effectieve zakelijke teksten willen schrijven. Breng je schrijfvaardigheid op hetzelfde niveau als je denkniveau.

Persoon typt op een laptop

Begrijpelijk schrijven voor een breed publiek (B1-niveau) - training op maat

Hoe schrijf je teksten die eenvoudig te volgen zijn voor een breed publiek? In deze maatwerktraining ga je doelgericht aan de slag met je eigen teksten.

Vier personen in gesprek tijdens een cursus

Inclusief taalgebruik - workshop op maat

Met deze workshop word je je bewust van de valkuilen en leer je waar je op kunt letten om te voorkomen dat je mensen uitsluit met je tekst.

Foto van persoon aan bureau

Foutloos schrijven? Opfrisser Nederlands! - training op maat

Twijfel je regelmatig over de juiste spelling van een woord, het gebruik van een woord of de constructie van een zin? Na het volgen van deze training op maat is je kennis van de Nederlandse taal opgefrist en schrijf je met meer zelfvertrouwen.

Vrouw aan een bureau met laptop

Schrijven met of zonder AI? - workshop op maat

Wil je weten hoe generatieve AI-tools jouw schrijfvaardigheden kunnen aanvullen en verbeteren? In welke gevallen ze helpend zijn en wanneer je ze beter niet kunt gebruiken? Hiermee gaan we aan de slag in deze workshop.

Vrouw werkend achter haar laptop

Effectief en helder schrijven - training op maat

In deze training op maat leer je zo schrijven dat je doelgroep de tekst begrijpt en met plezier leest.

Man aan een bureau aan het werk op laptop

Inclusieve vacatureteksten schrijven - workshop op maat

Wil je een inclusief en divers personeelsbestand? Dan is het belangrijk om inclusieve taal te gebruiken in je sollicitatieprocedure. Met deze workshop leer je hoe je zoveel mogelijk verschillende mensen kunt bereiken en aanzetten tot solliciteren.

Trainingen op maat: mondeling communiceren

Foto van persoon op podium

Storytelling - training op maat

In allerlei vormen van communicatie is een verhaal een krachtig middel om mensen te prikkelen, te inspireren en te verbinden. Een goed verteld verhaal laat je niet los. Maar hoe bereik je dat?

Wie zei wat? Waarom we zo veel van onze gesprekken vergeten

Een goed gesprek voeren - training op maat

Tijdens deze training op maat bieden we je een toolbox vol vaardigheden waarmee je het verschil maakt tijdens belangrijke gesprekken.

Microfoon voor een menigte

Mediatraining - training op maat

En dan opeens ben je in het nieuws. Hoe bondig, boeiend en helder communiceer je voor het oog van de camera? Deze training bereid je maximaal voor op jouw mediaoptreden en besteedt aandacht aan zowel de presentatie als inhoud van je optreden.

werken op campus

Adviesvaardigheden - training op maat

Bij deze training leer je hoe je een effectief adviesgesprek voert, hoe je vertrouwen opbouwt, je geloofwaardigheid vergroot en weerstand kunt overbruggen.

Trainingen op maat: presenteren

Man presenteert voor een groep

Pitchen als een pro - training op maat

In deze maatwerktraining leer je hoe je een korte, krachtige en persoonlijke pitch geeft waarmee je hoge ogen gooit.

Foto van meerdere personen naast een smartboard

Presenteren in het Engels - training op maat

Tijdens deze sessie krijg je persoonlijke feedback op je Engels in presentaties.

Persoon die achter laptop presenteert

Online presenteren - training op maat

Bij deze korte training leer je hoe je online overkomt, hoe je je energie via de camera kunt overbrengen en hoe je ook online interactief kunt presenteren en de aandacht erbij kan houden.

Foto van persoon met microfoon

Je stress en spreekangst onder controle - training op maat

Veel mensen ervaren gezonde spanning als ze moeten presenteren. Bij sommige mensen zorgt die spanning er echter voor dat ze dichtklappen en te veel stress ervaren. Bij deze korte een-op-een training maken we je stress beter hanteerbaar.

Trainingen op maat: lezen

Person is laying on the sofa and reading a boko

Slimmer en sneller lezen - training op maat

Wil jij graag tijd besparen en slimmer te werk gaan bij het lezen en analyseren van teksten? Deze training geeft je de handvatten die je daarvoor nodig hebt.

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Neem contact op

024-361 21 59 

Gerelateerde blogs