Man en vrouw in gesprek op kantoor
Man en vrouw in gesprek op kantoor

Schrijftrainingen

Wil jij een betere schrijver worden? Of het nu gaat om het opfrissen van de spellingsregels, begrijpelijker en inclusiever schrijven, of het slim toepassen van AI... Met onze praktijkgerichte trainingen scherp je je schrijfvaardigheden aan en leer je hoe je betere teksten produceert.

Kies uit de volgende trainingen

 • Vrouw aan een bureau met laptop

  Begrijpelijk schrijven voor een breed publiek (B1-niveau) - groepscursus

  Je leert in twee sessies hoe je je schrijfstijl kunt aanpassen, zodat je tekst makkelijker leesbaar wordt. Je ervaart met de groep hoe je ingewikkelde kwesties vertaalt naar gewonemensentaal.

  Startdata

  • 10 oktober 2024
  • 25 februari 2025
 • Persoon typt op een laptop

  Begrijpelijk schrijven voor een breed publiek (B1-niveau) - training op maat

  Hoe schrijf je teksten die eenvoudig te volgen zijn voor een breed publiek? In deze maatwerktraining ga je doelgericht aan de slag met je eigen teksten.

 • Vrouw achter laptop die lachend de camera inkijkt

  Beleids- en adviesteksten schrijven - training op maat

  Hoe schrijf je prettig leesbare beleids- en adviesteksten die bondig zijn en overtuigen? In deze training op maat ga je doelgericht aan de slag met je eigen documenten: van opdracht tot eindversie.

 • Vrouw werkend achter haar laptop

  Effectief en helder schrijven - training op maat

  In deze training op maat leer je zo schrijven dat je doelgroep de tekst begrijpt en met plezier leest.

 • Foto van persoon aan bureau

  Foutloos schrijven? Opfrisser Nederlands! - training op maat

  Twijfel je regelmatig over de juiste spelling van een woord, het gebruik van een woord of de constructie van een zin? Na het volgen van deze training op maat is je kennis van de Nederlandse taal opgefrist en schrijf je met meer zelfvertrouwen.

 • Vier personen in gesprek tijdens een cursus

  Inclusief taalgebruik - workshop op maat

  Met deze workshop word je je bewust van de valkuilen en leer je waar je op kunt letten om te voorkomen dat je mensen uitsluit met je tekst.

 • Inclusieve vacatureteksten schrijven - workshop op maat

  Wil je een inclusief en divers personeelsbestand? Dan is het belangrijk om inclusieve taal te gebruiken in je sollicitatieprocedure. Met deze workshop leer je hoe je zoveel mogelijk verschillende mensen kunt bereiken en aanzetten tot solliciteren.

 • Foto van hand en laptop

  Schrijven met dyslexie - training op maat

  Voor professionals met dyslexie die effectieve zakelijke teksten willen schrijven. Breng je schrijfvaardigheid op hetzelfde niveau als je denkniveau.

 • Vrouw aan een bureau met laptop

  Schrijven met of zonder AI? - workshop op maat

  Wil je weten hoe generatieve AI-tools jouw schrijfvaardigheden kunnen aanvullen en verbeteren? In welke gevallen ze helpend zijn en wanneer je ze beter niet kunt gebruiken? Hiermee gaan we aan de slag in deze workshop.

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Neem contact op

024-361 21 59 

Gerelateerde blogs

Vrouw achter laptop die lachend de camera inkijkt

Begrijpelijk schrijven: op zoek naar de juiste mix

Als je veel weet van de inhoud van je verhaal, is het moeilijk om keuzes te maken en een passende stijl te gebruiken. Marjet Tamse weet hoe lastig het is om te schakelen naar een manier van schrijven die voor iedereen helder is.

Man aan het schrijven op typmachine

5 misvattingen over begrijpelijk schrijven

Over begrijpelijk schrijven bestaan nogal wat misvattingen. Schrijftrainer Marjet Tamse, die bij In’to onder meer trainingen Begrijpelijk schrijven verzorgt, bespreekt vijf van deze misvattingen en legt uit hoe het dan wél zit.