Man presenteert voor een groep
Man presenteert voor een groep

Storytelling

“Weken heb ik naar dit moment toegeleefd. Het publiek kijkt me verwachtingsvol en geïnteresseerd aan. Een beetje gespannen, maar enthousiast begin ik mijn presentatie.

Na een paar minuten al merk ik dat het niet gaat zoals ik bedacht had. Er komt weinig reactie uit de zaal. Mijn verhaal lijkt niet aan te slaan. Even later zie ik mensen op hun telefoon zitten. Iemand onderdrukt een geeuw. Mijn gedachten leiden me af: hoe kan dit nu? Ik had deze presentatie supergoed voorbereid. Mijn onderzoek is toch interessant voor dit publiek? Hakkelend en rood aangelopen worstel ik me door mijn presentatie. Een obligaat applaus volgt. Vragen uit de zaal zijn er niet. Wat een teleurstelling! Ik baal en merk dat ik zelfs ga twijfelen aan mijn onderzoek.”

Direct naar het trainingsaanbod


Dit is het verhaal van Rosa. Een jaar geleden kwam ze bij In’to Languages met de vraag of wij haar konden helpen om haar onderzoek aantrekkelijker te presenteren. Ze wilde haar publiek raken en enthousiasmeren.

Rosa besloot zich samen met ons te verdiepen in de kracht van storytelling. Ze ontdekte hoe verhalen emoties kunnen raken, kunnen inspireren, overtuigen en aanzetten tot actie. Spanningsbogen in haar verhaal zorgen er nu voor dat mensen aandachtig blijven luisteren. Haar powerpoint bevat enkel nog wat infographics en foto’s ter ondersteuning. Haar verhaal staat als een huis, het publiek is enthousiast en Rosa voelt zich op haar gemak tijdens haar presentaties.

Wil jij dit ook?

Een goed verteld en authentiek verhaal is een krachtig middel. Het kan emoties oproepen, empathie creëren, inspireren, overtuigen en mensen in beweging brengen. 

Of het nu gaat om het delen van persoonlijke ervaringen of onderzoeksresultaten, het overbrengen van een visie of het overtuigen van een publiek; met storytelling kun je jouw boodschap op een persoonlijke manier overbrengen.

Wil jij je onderscheiden en impact maken met een sterk verhaal? Bekijk hieronder onze trainingen Storytelling.

Onze trainingen Storytelling

 • Foto van persoon op podium

  Storytelling; de kracht van een verhaal - groepscursus

  Storytelling is de kunst van verhalen vertellen. Het gaat om meer dan alleen het delen van feiten; het draait om het creëren van een emotionele band met je publiek. Leer hoe je je publiek raakt door storytelling toe te passen op jouw eigen boodschap.

  Startdata

  • 21 november 2024
  • 11 maart 2025
 • Hoorcollege op de Radboud Universiteit

  Storytelling voor docenten - training op maat

  Deze training geeft docenten de vaardigheden om hun lesstof en ideeën effectiever te presenteren door middel van storytelling. De focus ligt op heldere communicatie, het versterken van de betrokkenheid en inspireren van leerlingen.

 • Twee personen achter een laptop met veel tekeningen op papier

  Storytelling voor wetenschappers - training op maat

  Deze training biedt wetenschappers de vaardigheden om hun onderzoek en ideeën effectiever te presenteren door middel van storytelling, met een focus op heldere communicatie, betrokkenheid en het inspireren van het publiek.

 • Man zit in een veld op een stoel met een boek boven zijn hoofd

  Storytelling - training op maat

  In allerlei vormen van communicatie is een verhaal een krachtig middel om mensen te prikkelen, te inspireren en te verbinden. Een goed verteld verhaal laat je niet los. Ontdek tijdens deze training hoe je dit toepast op jouw eigen boodschap.