Vrouw geeft een presentatie voor publiek
Vrouw geeft een presentatie voor publiek

Wetenschapscommunicatie

Wat maakt je tot een succesvol wetenschapper? Naast het doen van gedegen, betekenisvol en baanbrekend onderzoek is het cruciaal dat je effectief communiceert. Maar hoe doe je dat? Hoe populariseer je complexe materie, schrijf je een leesbaar proefschrift of artikel, hou je een keynote speech of oratie, overtuig je een commissie en blijf je in control in de media? Radboud in’to Languages helpt wetenschappers om succesvol en met meer plezier te communiceren over hun onderzoek met vakgenoten en een breder publiek.

Bekijk ons aanbod

 • Twee vrouwen werken samen op een computer

  Grant writing - coaching op maat

  De concurrentie is stevig, de succeskans klein en het belang groot. Tijdens dit coachingtraject ga je gericht aan de slag met je aanvraag. Het resultaat is een wetenschappelijk voorstel dat zichzelf verkoopt.

 • Vrouw geeft een presentatie naast een whiteboard

  Grant pitching - coaching op maat

  De kans op goed nieuws na een interview bij NWO en ERC is minder dan 50%. In de korte tijd dat je het woord hebt, maken je presentatie en antwoorden echt het verschil. Met deze coaching kom je goed beslagen ten ijs.

 • Pen en schrijfblok liggen klaar achter de laptop

  Intensieve schrijfweek - online

  In slechts één week optimaliseren promovendi en postdocs hun schrijfproces, van planning tot revisiefase. De schrijfvaardigheid krijgt zo een enorme boost.

 • Microfoon voor een menigte

  Mediatraining - training op maat

  En dan opeens ben je in het nieuws. Hoe bondig, boeiend en helder communiceer je voor het oog van de camera? Deze training bereid je maximaal voor op jouw mediaoptreden en besteedt aandacht aan zowel de presentatie als inhoud van je optreden.

 • Oratie in de Aula van de Radboud Universiteit

  Oratiecoaching - coaching op maat

  Je oratie is een uitgelezen kans om betrokken toehoorders mee te nemen in je wetenschappelijk veld. Maar hoe verwoord je jaren van onderzoek en ambitie op een manier die zowel collega’s als familie en vrienden kan boeien?

 • Diploma of bul

  Promotiecoaching - coaching op maat

  Wil je tijdens je promotie graag goed voorbereid 'het podium' betreden? Deze coaching kan je het vertrouwen geven dat je nodig hebt om met plezier een overtuigend verhaal neer te zetten.

Radboud promovendi

Succesvolle wetenschappers blinken uit in communicatiekracht. Om jou hierbij te helpen hebben wij in opdracht van de Divisie HR van de Radboud Universiteit speciale cursussen voor promovendi ontwikkeld.

Speciaal aanbod voor promovendi van de Radboud Universiteit

Radboud docenten

Docenten aan de Radboud Universiteit kunnen verschillende cursussen, trainingen en workshops volgen op het gebied van Engelse en Nederlandse taalvaardigheid, communicatievaardigheden en toetsing.

Bekijk het aanbod voor docenten van de Radboud Universiteit

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Neem contact op

024-361 21 59 

Gerelateerde blogs

Portret Constant Swinkels in de natuur

Waarom iedere wetenschapper een mediatraining zou moeten doen

Wetenschappers worden vooral opgeleid om onderzoek te doen, terwijl hun baan veel meer inhoudt dan dat. En dat terwijl communicatiekundige wetenschappers hard nodig zijn, aldus ecoloog Constant Swinkels. Daarom volgde hij een mediatraining bij In'to.

Vrouw aan het werk op laptop

Valkuilen bij wetenschappelijk schrijven

Veel artikelen voor wetenschappelijke tijdschriften worden in eerste instantie vaak teruggestuurd of zelfs afgewezen vanwege het taalgebruik. In dit artikel lees je meer over de valkuilen bij wetenschappelijk schrijven en vind je tips.