Docent legt iets uit aan studenten in lokaal
Docent legt iets uit aan studenten in lokaal

Nederlands geven aan anderstaligen (NT2)

Wil je Nederlands leren geven aan anderstaligen? Of ben je al NT2-docent en wil je je kennis graag verder verdiepen? Radboud in'to Languages heeft jarenlange ervaring met het opleiden en trainen van (aankomend) docenten NT2.

Kies voor een intensieve basisopleiding tot docent NT2 en haal het certificaat 'Competent docent NT2'. Met ons certificaat kun je je registreren als bevoegd docent NT2 in het register van de BVNT2. Je kunt bij ons ook de EVC-procedure van de BVNT2 doorlopen. Wil je je kennis verder verdiepen? Kies dan voor een van onze workshops of masterclasses.

Duale opleiding tot docent NT2

Wil je graag NT2-docent worden? Met deze opleiding leer je in 16 bijeenkomsten Nederlands geven aan anderstaligen op verschillende niveaus. De opleiding is intensief en bestaat uit 3 onderdelen:
1. Portfolio
2. Plenaire bijeenkomsten
3. Praktijkdeel

Bekijk de duale opleiding tot docent NT2

EVC-procedure docent NT2

Wil je het certificaat 'Competent docent NT2' verkrijgen? Dat kan bij ons!
Met het doorlopen van de EVC-procedure breng je je competenties (EVC) in kaart. Met het certificaat dat je aan het eind haalt, kun je aantonen dat je een competent NT2-docent bent.

Meer over de EVC-procedure

Masterclass Actief met uitspraak

Vind jij het als NT2-docent soms lastig om cursisten die moeite hebben met de Nederlandse uitspraak, hier goed bij te helpen? Deze workshop geeft je praktische handvatten en laat je kennismaken met activerende werkvormen om klassikaal met uitspraak aan de slag te gaan.

Bekijk de workshop

Workshops op maat voor teams docenten NT2

In januari 2022 is het nieuwe inburgeringsstelsel ingegaan. Dit brengt een heel andere organisatie met zich mee. De gemeente krijgt weer de regie, inburgeraars worden sneller en uitgebreider getoetst en gaan dan naar één van de drie leerroutes: de onderwijsroute, de B1-route of de Z-route. Een belangrijk verschil met het huidige stelsel is dat het taalniveau omhoog gaat van A2 naar B1.

Uitdagingen

Het nieuwe stelsel brengt voor elke organisatie nieuwe uitdagingen met zich mee. Is jullie docententeam daarop voorbereid? Onze senior trainers/opleiders, die specialist zijn op een of meer van de thema’s die volgens ons aandacht behoeven, kunnen verschillende workshops verzorgen, zoals Participatiebewust lesgeven, Zelfregulerend leren en Intervisie.

Bekijk al onze workshops voor docenten NT2

Wat anderen over onze trainingen zeggen

Dankzij deze opleiding ben ik inmiddels al een aantal jaren docent NT2. De experts van Radboud in'to Languages hebben niet alleen hun kennis en vaardigheden, maar ook hun passie voor dit mooie vak overgedragen. Nog dagelijks ben ik blij met de keuze om mezelf bij te scholen en dankbaar voor de mooie opdrachten en inspirerende ontmoetingen die hier nog steeds uit voortvloeien.' 

- Cursist (anoniem)

  • Ernie Kuijer voor een boekenkast
    Elke keer kreeg ik een les die ‘stond’. Die me nieuwe inzichten bood.
    Ernie Kuijer
    NT2-docent

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Neem contact op

024-361 21 59