Eline Huls voor haar boekenkast

Waarom deelnemers zo enthousiast zijn over onze taalcursussen: 2 cursisten aan het woord

Van Russisch leren omdat je houdt van Russische muziek, tot Spaans leren omdat het simpelweg slim is om meerdere talen te spreken. Onze cursisten hebben allemaal zo hun eigen redenen om een taalcursus te volgen. In deze blog vertellen Riccardo en Eline waarom ze begonnen met een cursus bij In’to en waardoor ze enthousiast zijn blijven doorleren.

Riccardo: “De docent zorgde dat ik verder wilde leren”

Riccardo Carraro besloot tijdens zijn studie te beginnen met het leren van Spaans. “Ik ben eigenlijk begonnen met Spaans leren voor de lol en omdat het veel overeenkomsten heeft met Italiaans, mijn moedertaal,” vertelt hij. “Ik denk dat het altijd goed is om een extra taal te beheersen. De korting die ik kreeg als student en het feit dat de cursussen op de universiteit worden gegeven, maakten dat ik heb gekozen voor een cursus van In’to Languages.” 

Portret cursist Riccardo Carraro

Het bleef niet bij die ene cursus, want inmiddels heeft Riccardo al vier cursussen gevolgd en beheerst hij de taal op A2-niveau. Wat hem zo enthousiast maakte om door te blijven leren? “De docent, Silvia. Ze is erg goed in lesgeven en maakt de lessen echt interessant. Ik vind het fijn dat de focus meer ligt op oefenen en spreken, dan op grammatica. Het grootste deel van de les zijn we bezig met praten. Silvia zorgt dat je niet bang hoeft te zijn om Spaans te spreken, ook al maak je misschien nog zoveel fouten.” Hoe hij zijn Spaans nu gebruikt? “Ik spreek Spaans als ik met Spaanstalige mensen praat, maar soms ook met andere internationals als alternatief op het Engels.” 

Portretfoto van cursist Eline Huls

Eline:  “Die acht weken vliegen zo om”

Voor Eline Huls was het een lang gekoesterde droom om de Russische taal leren. Dat begon op haar veertiende, toen ze de Russische band Slot (Слот) ontdekte. “Het bleef niet bij deze band. Ik ben meer Russischtalige muziek gaan luisteren en ontwikkelde ook een interesse voor de Russische literatuur en geschiedenis. Voor mijn gevoel was het begrijpen van de taal het laatste stukje dat nog ontbrak.”

Hoewel de cursussen Russisch van In’to al lange tijd als ‘favoriet’ stonden opgeslagen in haar internetbrowser, duurde het even voor ze daadwerkelijk de stap waagde. “Per toeval kwam ik erachter dat in verband met corona de cursussen online werden gegeven. Dat was het laatste zetje dat ik nodig had. In 2021 ben ik begonnen met Russisch op weg naar A1, en inmiddels ben ik negen cursussen verder. Die acht weken van een cursus vliegen zo om, dan is het erg verleidelijk om ook de volgende cursus te volgen. Elke keer leer je weer bij en daar haal ik veel plezier uit. Ook omdat ik zo meer inzicht in de Russische cultuur en gewoontes krijg.”

Aanstekelijk enthousiasme

Wat Eline het leukste vond aan de cursussen? Onder meer het feit dat je samen met anderen leert: “Ik vind het erg leuk dat de cursussen in groepsverband zijn. Iedereen heeft zijn eigen reden om de taal te leren, maar je zit daar toch met een gemeenschappelijke interesse en doel. Je kunt ook veel van de anderen leren.” Daarnaast is Eline, net als Riccardo, enthousiast over de docent. “Natasha is vriendelijk en geeft iedereen aandacht. Ze legt grammatica met liefde nog een aantal keer uit als het nodig is. Ook gebruikt ze regelmatig een persoonlijke anekdote om te vertellen over de Russische cultuur. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Je kunt echt merken dat ze het leuk vindt om anderen de Russische taal te leren, en dat maakt het dan ook erg leuk om les van haar te krijgen!”

 

Ook zin gekregen om Russisch, Spaans of een andere taal bij In’to te leren?

Bekijk onze taaltrainingen!

 

Geschreven door
A.A.M. van Paasen (Angela)
Angela is Content creator bij Radboud in'to Languages en haalt regelmatig interessante verhalen op bij de taal- en communicatie-experts en cursisten van In'to.