Onze blogs

Benieuwd naar wat er zich afspeelt op het gebied van taal(onderwijs) en innovatie bij In'to en in de wetenschap? Hier vind je onze artikelen over taal en communicatie, van handige tips tot interessante interviews.

 • Vrouw die zit achter een laptop en zelfverzekerd de camera in kijkt.

  Online presenteren? Met deze 7 tips wordt jouw presentatie een succes

  Hoe zorg je dat jouw verhaal goed overkomt tijdens een online presentatie? Hoe houd je de aandacht van je publiek vast? 7 tips van een ervaren presentatietrainer om een ijzersterke online presentatie te geven.

 • Handen schudden aan de vergadertafel

  Samenwerken in een cultureel divers team: ken jij de ongeschreven regels?

  Samenwerken in een cultureel divers team kan uitdagingen met zich meebrengen. Wil je misverstanden, irritatie, onzekerheid en erger voorkomen, dan zul je je bewust moeten worden van ongeschreven regels en het belang van interculturele communicatie.

 • Eline Huls voor haar boekenkast

  Waarom deelnemers zo enthousiast zijn over onze taalcursussen: 2 cursisten aan het woord

  In deze blog vertellen cursisten Riccardo en Eline waarom ze begonnen met een taaltraining bij In’to Languages en wat hen zo enthousiast maakte dat ze zich steeds weer voor een vervolgcursus aanmeldden.

 • Portret Constant Swinkels in de natuur

  Waarom iedere wetenschapper een mediatraining zou moeten doen

  Wetenschappers worden vooral opgeleid om onderzoek te doen, terwijl hun baan veel meer inhoudt dan dat. En dat terwijl communicatiekundige wetenschappers hard nodig zijn, aldus ecoloog Constant Swinkels. Daarom volgde hij een mediatraining bij In'to.

 • Meerkeuzetoets maken

  5 grandioze geheimen om elke meerkeuzetoets te halen!

  Hoe maak je een goede meerkeuzetoets, die echt de stof toetst en niet gehaald kan worden door simpelweg de trucjes te kennen omtrent het beantwoorden van meerkeuzevragen? In deze blog bespreken we de meest voorkomende valkuilen.

 • Vrouw aan het werk op laptop

  Valkuilen bij wetenschappelijk schrijven

  Veel artikelen voor wetenschappelijke tijdschriften worden in eerste instantie vaak teruggestuurd of zelfs afgewezen vanwege het taalgebruik. In dit artikel lees je meer over de valkuilen bij wetenschappelijk schrijven en vind je tips.

 • Man and woman balancing on a triangle

  Teilnehmer*innen, TeilnehmerInnen of Teilnehmer(innen)?

  Waar denk jij aan bij het woord ‘genderdebat’? De kans is vrij klein dat je aan leestekens zoals een asterisk, schuine streep of een underscore denkt. Bij onze oosterburen woedt echter al enige jaren een gendertaaldebat.

 • Groep diverse mensen aan vergadertafel

  Samenwerken in een internationaal team? Wees je bewust van de 'Nederlandse identiteit'

  Wat is er typisch aan de Nederlandse werkcultuur en hoe Nederlanders communiceren? Als je optimaal wil samenwerken met mensen van verschillende nationaliteiten, kan het handig zijn hier inzicht in te hebben.

 • Portret Spaans docent Sonia Somovilla Carrasco

  De toegevoegde waarde van Spaans leren met docent

  Sonia heeft als docent Spaans bij In’to Languages al vele cursisten hun doelen zien bereiken. We vroegen haar wat Spaans nou zo’n nuttige, maar ook leuke taal maakt om te leren.

 • Man aan het schrijven op typmachine

  5 misvattingen over begrijpelijk schrijven

  Over begrijpelijk schrijven bestaan nogal wat misvattingen. Schrijftrainer Marjet Tamse, die bij In’to onder meer trainingen Begrijpelijk schrijven verzorgt, bespreekt vijf van deze misvattingen en legt uit hoe het dan wél zit.

 • Vrouw en man geven een presentatie

  5 tips voor een succesvolle presentatie

  De één gaat het presenteren makkelijker af dan de ander. In deze blog deelt In'to Languages-trainer Janou Hemsing een aantal belangrijke tips.

 • 'Learn from failure' in Scrabble-letters

  5 tips die je helpen bij het leren van een taal

  Vijf tips van Radboud In'to Languages die je kunnen helpen bij het leren van een nieuwe taal.