Oxford Online Placement Test

Met de Oxford Online Placement Test (OOPT) kun je jouw Engelse taalvaardigheid toetsen. Wanneer je een cursus Engels bij In'to Languages wil volgen, vragen we je eerst de OOPT te doen zodat we een indicatie hebben van jouw huidige niveau Engels. Aan de hand van de uitkomst adviseren we je op welk niveau je het beste kunt instromen.

Ga je tijdens je studie naar het buitenland? Soms heb je een bewijs van je taalvaardigheid nodig. In dat geval kan de OOPT volstaan. Check altijd eerst bij je facultaire International Office welke taaltest erkend wordt.

Ook als je benieuwd bent naar je Engelse taalvaardigheid, is het mogelijk de toets te doen.

Hoe werkt de OOPT?

De Oxford Online Placement Test (OOPT) duurt 40 tot 60 minuten. De meeste cursisten zijn binnen drie kwartier klaar. De test bestaat uit invul- en meerkeuzevragen om jouw vaardigheid op het gebied van luisteren, lezen en grammatica te toetsen. De computer stelt de vragen en beoordeelt tegelijkertijd of de antwoorden goed of fout zijn. Gedurende de test wordt het niveau van de vragen automatisch aangepast aan jouw kennisniveau, tot een constant niveau is bereikt. De resultaten van de OOPT zijn gekoppeld aan de taalniveaus van het Common European Framework of Reference (CEFR).

Welke cursus past bij welke score?

Kosten

  • € 30,-
  • Schrijf je je na de toets in voor een cursus Engels, dan wordt de test niet in rekening gebracht

Hoe kan ik me aanmelden voor de OOPT?

  • Schrijf je in voor de toets via onderstaande knop. De datum die bij de registratie wordt vermeld, kun je negeren; je kunt zelf bepalen wanneer je de toets maakt.
  • Kies bij betaling voor 'ikzelf' en vul je betaalgegevens in
  • Vul in het vakje 'opmerking' in waarvoor je de toets gaat doen (bijvoorbeeld als instaptoets voor een cursus)

Schrijf je hier in voor de OOPT

En dan...

  • Als je je voor 16.30 uur hebt ingeschreven, ontvang je van ons dezelfde werkdag een persoonlijke link naar de Oxford Online Placement test. Schrijf je je na vrijdagmiddag in, dan krijg je de link op maandag. 
  • Maak de toets (ongeveer 45 minuten). 
  • Na het maken van de toets ontvang je binnen 1 tot 2 werkdagen jouw resultaat van ons per mail.

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Neem contact op

024-361 21 59