Procedure intake-assessment Nederlands

Je kunt je pas inschrijven voor een dag- of avondcursus Nederlands nadat je een intake-assessment hebt gehad.

Het intake-assessment bestaat uit vier opeenvolgende stappen:

1. een online intaketoets (5 tot 10 minuten) om een eerste indicatie van je taalniveau te krijgen en de rest van het intake-assessment effectiever te laten verlopen.

 Doe nu de online intaketoets

2. een gesprek waarin je leerwensen worden geïnventariseerd en gekeken wordt welke cursus het beste bij je past.

3. een beoordeling van je leerbaarheid, taalleerervaring en kennis van het Nederlands om je startniveau in kaart te brengen. Eventueel is daarvoor aanvullende toetsing nodig.

4. een gesprek waarin het advies van de assessor wordt toegelicht en je meer informatie over de inhoud en werkwijze van de cursus krijgt.

Onderdeel 1, de online intaketoets, doe je wanneer je de afspraak voor je intake-assessment inplant, vóór onderdeel 2 tot en met 4. In principe vinden onderdeel 2 tot en met 4 van het intake-assessment op dezelfde dag plaats. De benodigde tijd voor het intake-assessment verschilt per persoon en varieert van 20 minuten (absolute beginner zonder voorkennis van het Nederlands) tot maximaal 2 uur (gevorderde cursist die enkel zelfstudie heeft gedaan).

Niveaubepaling neemt het grootste deel van de tijd in beslag. We adviseren je eerder behaalde certificaten of eerder gebruikt lesmateriaal te mailen naar info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl) zodat de niveaubepaling zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

Plan je intake-assessment

Intake-assessments vinden via een telefoongesprek plaats. Zorg dat je een Nederlands telefoonnummer invult. Heb je geen Nederlands telefoonnummer? Dan kun je na het inplannen van de intake-assessment je Skypegegevens mailen naar info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl.)

Contactinformatie

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Neem contact op

024 36 12 159