werken op campus
werken op campus

Adviesvaardigheden - training op maat

Heb je een adviserende rol, wordt van jou verwacht dat je collega’s of klanten beïnvloedt bij besluitvormingsprocessen en verandertrajecten? Dan zijn goede adviesvaardigheden essentieel. Bij deze training leer je hoe je een effectief adviesgesprek voert, hoe je vertrouwen opbouwt, je geloofwaardigheid vergroot en weerstand kunt overbruggen.

  Algemeen

  Inhoud en aanpak

  Deze training is een combinatie van theorie, praktische oefeningen en rollenspellen. Je krijgt handvatten en oefent je adviesvaardigheden, waardoor je zelfverzekerder en effectiever wordt in je adviesrol en met meer impact en invloed kunt adviseren.

  Wat komt aan bod?

  We oefenen met eigen casuïstiek, waarbij het vooral gaat om: aansluiten, onderzoeken, feedback geven, je advies overtuigend formuleren, omgaan met weerstand, afstemmen en afspraken maken.

  Na deze training:

  • kun je bewust je gewenste rol als adviseur pakken;
  • weet je wat het doel en de kenmerken van een adviesgesprek zijn;
  • kun je adviesgesprekken voorbereiden, structureren en leiden;
  • weet je wat je eigen adviesstijl is en hoe je die kunt aanpassen;
  • weet je welke interventies je kunt doen als er weerstand ontstaat;
  • kun je de mensen die je adviseert adequaat begeleiden bij het maken van keuzes. 

  Doelgroep

  Voor professionals die vanuit hun functie en expertise collega’s of klanten moeten adviseren en op zoek zijn naar handvatten waarmee ze hun impact en invloed kunnen vergroten.

  Training op maat

  Je kunt deze training volgen bij ons op locatie, incompany of op afstand via de virtual classroom. Ook een combinatie is mogelijk.

  In overleg bepalen we wat wenselijk en haalbaar is en bespreken we aanpak en opzet. De kosten voor een incompany- of privétraining zijn afhankelijk van je specifieke wensen. Je ontvangt altijd een offerte op maat.

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024 - 361 61 66
  maatwerk [at] into.ru.nl (maatwerk[at]into[dot]ru[dot]nl)