Groepscursus Nederlands in ene leslokaal

Avondcursus Nederlands voor beginners I (0-A1)

In de avondcursus Nederlands: beginners I (0-A1) leer je de basis van de Nederlandse taal. De cursus is het eerste deel van een reeks cursussen die binnen één tot anderhalf jaar opleidt tot Staatsexamen NT2, programma II.

Wat leer je in deze cursus?

• eenvoudige woorden, uitdrukkingen en zinnen begrijpen;
    • eenvoudige, korte vragen stellen en beantwoorden;
    • een simpel gesprek volgen;
    • eenvoudige, korte zinnen schrijven over persoonlijke zaken.

De nadruk ligt op mondelinge communicatie. Uiteraard komen ook lees-, luister- en schrijfvaardigheid aan bod. Ook leer je meer over de Nederlandse cultuur.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt als je een absolute beginner in het Nederlands bent. Je bent hoogopgeleid en wilt binnen één tot anderhalf jaar Nederlands leren. Lees dan ook hoe je een DUO-lening kunt inzetten.

Voorwaarden om deel te nemen

• je hebt ten minste de middelbare school in het land van herkomst afgerond
    • je beheerst een westerse taal

Certificaat

Je ontvangt een certificaat als je 80% van de lessen aanwezig bent geweest en het online assessment hebt behaald. Het resultaat van het online assessment staat op het certificaat.

Eindniveau: A1 (CEFR). Na deze cursus kun je deelnemen aan de vervolgcursus Nederlands: beginners II A1-A2.

Startdata

23 september 2024, 16:00
    Deze cursus eindigt op 15 januari 2025. Elke bijeenkomst duurt 1,5 uur.
    € 882
    Korting(en)
    10 tot 100% voor RU, Radboudumc en WUR medewerkers, RU en WUR studenten en RU alumni. Zie ‘kosten en inschrijving’ voor voorwaarden.
    Vrijgesteld van btw
    Onderwijsvorm
    Op locatie
    Aantal bijeenkomsten
    Intakegesprek
    Maximaal aantal deelnemers
    23 september 2024, 16:00
    € 882
    Korting(en)
    100% (medewerkers RU en Radboudumc), 50% (studenten RU), 10% (medewerkers en alumni)
    Vrijgesteld van btw
    Onderwijsvorm
    Aantal bijeenkomsten
    Intakegesprek
    Maximaal aantal deelnemers

Factsheet

Type onderwijs
    Beginner
    Eindresultaat
    Certificaat

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

Deze cursus vindt plaats van 23 september 2024 t/m 15 januari 2025.

Groep A

Lesdag & -tijd: maandag & woensdag van 16.00 - 17.30 uur
    Locatie: op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen
    Aantal deelnemers: min. 10 - max. 18

Groep B

Lesdag & -tijd: maandag & woensdag van 16.00 - 17.30 uur
    Locatie: online via de Virtual Classroom en altijd met begeleiding van een docent
    Aantal deelnemers: min. 10 - max. 15

Als er een les uitvalt, vindt de inhaalles plaats in de week na de laatste les.

Tijdens de les wordt zoveel mogelijk Nederlands gesproken. Reken op 6-8 uur zelfstudie per week.

Toetsdata

De assessments vinden in de laatste twee lessen plaats. Let op: je mag enkel deelnemen aan het assessment, als je minimaal 80% aanwezig bent geweest.

Wat komt in de les aan bod?

In de les wordt aandacht besteed aan de verschillende vaardigheden: lezen, luisteren, spreken en schrijven.

Lezen

Je kan vertrouwde namen, woorden en zeer eenvoudige zinnen begrijpen, bijvoorbeeld in mededelingen, op posters en in catalogi.

Luisteren

Je kan vertrouwde woorden en basiszinnen begrijpen die jezelf, je familie en directe concrete omgeving betreffen, wanneer de mensen langzaam en duidelijk spreken.

Spreken

Je kan deelnemen aan een eenvoudig gesprek, wanneer de gesprekspartner bereid is om zaken in een langzamer spreektempo te herhalen of opnieuw te formuleren en je helpt bij het formuleren van wat je probeert te zeggen. Je kan eenvoudige vragen stellen en beantwoorden die een directe behoefte of zeer vertrouwde onderwerpen betreffen.

Schrijven

Je kan een korte, eenvoudige ansichtkaart schrijven, bijvoorbeeld voor het zenden van vakantiegroeten. Je kan op formulieren persoonlijke details invullen, bijvoorbeeld je naam, nationaliteit en adres noteren op een hotelinschrijvingsformulier.

Cursusmateriaal

• Contact! - nieuw 1 tekstboek (ISBN: 9789462939608)
    • Contact! - nieuw 1 werkboek (ISBN: 9789462939615)

Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen. Verkrijgbaar bij Boekhandel Roelants.

• Regulier tarief: € 882,-
    • Studenten RU: € 441,- (50% korting)
    • Medewerkers RU en Radboudumc: kosteloos (mits zij aan de voorwaarden voldoen van de taalbeleidkortingsregeling).
    • Medewerkers RU en Radboudumc & alumni: € 793,80 (10% korting)
    • Medewerkers en studenten WUR: € 793,10 (10% korting)

Bepaal je niveau met een gratis intakegesprek

Je kunt je pas inschrijven voor deze cursus nadat je een intake-assessment hebt gehad.

Plan je intake-assessment

Wil je zelf alvast een idee krijgen van je niveau, dan kan dat met onze online niveautest.

Inschrijven

Heb je je intake-assessment afgerond en heeft de docent je geadviseerd om de cursus Nederlands voor beginners I (0-A1) te volgen? Schrijf je dan hieronder in voor de cursus.

Schrijf je nu in

Deze cursus start jaarlijks in september en maart. Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat je gewenste startdatum er nog niet bij? Ontvang een bericht van ons wanneer er nieuwe startdata zijn.