Groepscursus Nederlands in ene leslokaal

Avondcursus Nederlands voor beginners II (A1-A2)

Met de avondcursus Nederlands: Beginners II A1-A2 leer je de basis van de Nederlandse taal. De cursus is het tweede deel van een reeks cursussen die binnen één tot anderhalf jaar opleidt tot Staatsexamen NT2, programma II.

Wat leer je in deze cursus?

• eenvoudige, korte gesprekken voeren over persoonlijke onderwerpen;
    • in grote lijnen alledaagse gesprekken over vertrouwde onderwerpen volgen;
    • korte, eenvoudige teksten (brochures, advertenties) in grote lijnen begrijpen;
    • korte, eenvoudige berichten of e-mails schrijven.

Doelgroep

Hoogopgeleide anderstaligen die binnen één tot anderhalf jaar Nederlands willen leren. Ben je inburgeraar? Lees dan ook hoe je een DUO-lening kunt inzetten.

Voorwaarden om deel te nemen

• ten minste de middelbare school in het land van herkomst afgerond
    • een westerse taal beheersen

Certificaat

Je ontvangt een certificaat als je 80% van de lessen aanwezig bent geweest en het online assessment hebt behaald. Het resultaat van het online assessment staat op het certificaat.

Eindniveau: NT2 voor beginners II: A2 (CEFR). Na deze cursus kun je meedoen aan de vervolgcursus Nederlands: Halfgevorderden A2-B1.

Startdata

Korting(en)
    10 tot 100% voor RU, Radboudumc en WUR medewerkers, RU en WUR studenten en RU alumni. Zie ‘kosten en inschrijving’ voor voorwaarden.
    Op locatie
    Op locatie

Factsheet

Type onderwijs
    Beginner
    Eindresultaat
    Certificaat

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

Deze cursus vindt plaats van 23 september 2024 t/m 15 januari 2025.

Groep A

Locatie: op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen
    Aantal deelnemers: min. 10 - max. 18

Groep B

Lesdag & -tijd: maandag & woensdag van 18.00 - 19.30 uur
    Locatie: online via de Virtual Classroom en altijd met begeleiding van een docent
    Aantal deelnemers: min. 10 - max. 15

Groep C

Locatie: op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen
    Aantal deelnemers: min. 10 - max. 18

Als er een les uitvalt, vindt de inhaalles plaats in de week na de laatste les.

Tijdens de les wordt zoveel mogelijk Nederlands gesproken. Reken op 6-8 uur zelfstudie per week.

Toetsdata

De assessments vinden in de laatste twee lessen plaats. Let op: je mag enkel deelnemen aan het assessment, als je minimaal 80% aanwezig bent geweest.

Wat komt er in de les aan bod?

In deze cursus voor beginners II leer je Nederlands tot niveau A2. In de les wordt aandacht besteed aan de verschillende vaardigheden: lezen, luisteren, spreken en schrijven. De vaardigheden lezen en schrijven worden grotendeels voorbereid in zelfstudietijd.

Lezen

Je kan korte eenvoudige teksten lezen. Je kan specifieke voorspelbare informatie vinden in eenvoudige, alledaagse teksten zoals advertenties, menu’s en dienstregelingen en ik kan korte, eenvoudige, persoonlijke brieven begrijpen.

Luisteren

Je kan zinnen en de meest frequente woorden begrijpen die betrekking hebben op gebieden die voornamelijk van direct persoonlijk belang zijn (bijv. basisinformatie over jezelf en familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Je kan de belangrijkste punten in korte, duidelijke eenvoudige boodschappen en aankondigingen volgen.

Spreken

Je kan communiceren over eenvoudige en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling van informatie over vertrouwde onderwerpen en activiteiten betreffen. Je kan zeer korte sociale gesprekken hanteren, zelfs terwijl je gewoonlijk niet voldoende begrijpt om het gesprek zelfstandig gaande te houden. Je kan een reeks uitdrukkingen en zinnen gebruiken om in eenvoudige bewoordingen je familie en andere mensen, leefomstandigheden, je opleiding en je huidige of meest recente baan te beschrijven.

Schrijven

Je kan korte, eenvoudige notities en boodschappen die betrekking hebben op directe behoeften opschrijven. Je kan een zeer eenvoudige persoonlijke brief schrijven, bijvoorbeeld om iemand voor iets te bedanken.

Cursusmateriaal

• Contact! 2, tekstboek, nieuwe editie. ISBN 9789463924276.
    • Contact! 2, werkboek, nieuwe editie. ISBN 9789463924283.

Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen. Verkrijgbaar bij Boekhandel Roelants.

Cursusprijs

• Regulier tarief: € 966,-
    • Studenten RU: € 483,- (50% korting)
    • Medewerkers RU en Radboudumc: kosteloos (mits zij aan de voorwaarden voldoen, taalbeleidkortingsregeling).
    • Medewerkers RU en Radboudumc & alumni: 869,40 (10% korting)
    • Medewerkers en studenten WUR: € 869,40 (10% korting)

Intake-assessment

Je kunt je pas inschrijven voor deze cursus nadat je een intake-assessment hebt gehad.

Meer informatie en inplannen

Wil je zelf alvast een idee krijgen van je niveau, dan kan dat met onze online niveautest.

Inschrijven

Heb je je intake-assessment afgerond en heeft de docent je geadviseerd om de cursus Nederlands voor beginners II (A1-A2) te volgen? Schrijf je dan in voor deze cursus.

Schrijf je nu in

Deze cursus start jaarlijks in september en maart. Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat je gewenste startdatum er nog niet bij? Ontvang een bericht van ons wanneer er nieuwe startdata zijn.