Docent in een basisschoolklas
Docent in een basisschoolklas

Duits voor docenten

Ga je binnenkort lesgeven in het Duits? Of geef je vakonderwijs in het Duits, maar kan je wel een opfrisser gebruiken? Dan is deze training op maat voor jou!

  Algemeen

  Tweetalig onderwijs wordt steeds populairder. Steeds meer scholen, met name in het oosten van Nederland, bieden vakonderwijs aan in het Duits. In het primaire onderwijs kunnen kinderen zo op een speelse manier kennismaken met de buurtaal, in het voortgezet onderwijs vergroot kennis van de Duitse taal en cultuur later de kansen op de arbeidsmarkt. Ook in het MBO zijn er steeds meer samenwerkingen met Duitsland op het gebied van leren, stages en uitwisselingen.

  Wij hebben jarenlange ervaring met het trainen en coachen van (taal)docenten. Denk daarbij aan:

  • Scholingstrajecten, waarbij leraren les leren geven in het Duits.
  • Maatwerktrajecten, zoals intervisie op de werkplek.
  • Voorbereidende trajecten voor Goethe certificaten.

  De cursussen verschillen in omvang en intensiteit en zijn aangepast aan de verschillende schooltypen waarin Duitstalig onderwijs wordt aangeboden.

  Training op maat

  In overleg bepalen we wat wenselijk en haalbaar is en bespreken we aanpak en opzet. De kosten voor een incompany- of privétraining zijn afhankelijk van je specifieke wensen. Je ontvangt altijd een offerte op maat.

  Om je niveau te bepalen en om je goed te kunnen adviseren is een (telefonisch) intakegesprek noodzakelijk. Deze intake is gratis.

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024-361 61 66
  maatwerk [at] into.ru.nl (maatwerk[at]into[dot]ru[dot]nl)