Hoogopgeleide migranten voelen juist mínder binding met Nederland
Hoogopgeleide migranten voelen juist mínder binding met Nederland

Feel at home in the Netherlands - workshop op maat

Het begrijpen van cultuur en de impact van je eigen gedrag, handelen en interactie zijn onmisbaar om je als medewerker echt thuis te voelen in een nieuwe werkomgeving. Je ontdekt wat jouw ‘normaal’ is en hoe dit jouw verwachtingen en interacties met anderen beïnvloedt. Hierbij kun je denken aan: hoe voer je een discussie in een internationaal team? Wanneer is een overeenkomst een afspraak? Hoe gelijkwaardig kun je zijn tegenover je manager? Hoe persoonlijk is het contact met je collega’s? Hoe geef en ontvang je feedback?

  Algemeen

  De overstap maken naar een andere baan in een nieuwe werkomgeving met een onbekende bedrijfscultuur is altijd spannend. Het is zelfs nog uitdagender als je naar een ander land verhuist, met een vreemde cultuur en arbeidsethos. Hoewel Engels de gebruikelijke werktaal is bij het werken in een internationale setting, betekent dit niet dat de onderlinge communicatie en samenwerking vanzelfsprekend soepel zal verlopen. Het gaat ook over interculturele vaardigheden: hoe werk je in een internationaal team? En wat zijn gangbare patronen/gedragingen binnen de Nederlandse (bedrijfs)cultuur?

  Wat ga je leren?

  Deze workshop helpt je inzicht te krijgen in de impact van cultuur op effectief en met plezier werken in een internationale context in Nederland. Je gaat beter geïnformeerd naar je werk (en weer naar huis) met praktische tools, tips & tricks die je de volgende dag kunt toepassen.

  Voor wie?

  Deze workshop is bedoeld voor niet-Nederlandse werknemers, professionals en managers die binnenkort naar Nederland komen of onlangs in Nederland zijn gaan werken. Het is ook bedoeld voor internationals die een beter begrip van de Nederlandse (zaken)cultuur willen ontwikkelen.

  Training op maat

  Je kunt deze training volgen bij ons op locatie, incompany of op afstand via de virtual classroom. Ook een combinatie is mogelijk.

  In overleg bepalen we wat wenselijk en haalbaar is en bespreken we aanpak en opzet. De kosten voor een incompany- of privétraining zijn afhankelijk van je specifieke wensen. Je ontvangt altijd een offerte op maat. 

  Gerelateerde blogs

  Factsheet

  Type onderwijs
  Workshop

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024 - 361 61 66
  maatwerk [at] into.ru.nl (maatwerk[at]into[dot]ru[dot]nl)