Foto van twee cursisten bij taalcursus Nederlands

Intensieve zomercursus NT2 voor Duitse (aspirant-) studenten, promovendi en docenten

Kom je uit Duitsland en begin je komende september aan de Radboud Universiteit of een andere Nederlandse universiteit als student, promovendus of medewerker? Met onze intensieve zomercursus NT2 voor Duitstaligen til je je Nederlands in raptempo naar B2-niveau, voor een soepele start in Nederland.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor Duitstalige aspirant-studenten, studenten, PhD-kandidaten en medewerkers die:
    - Duits als moedertaal hebben, en:
    - aan een Nederlandse universiteit (gaan) studeren of (gaan) werken

Niveau: van 0 naar B2 (CEFR)

Examen

Het examen na de cursus leg je het RU-Nt2-examen af. Dit examen wordt door de Radboud Universiteit erkend als officiële vervanger van het Staatsexamen programma II. Studeer je aan een andere universiteit? Vraag dan zelf na bij je universiteit of de toets daar ook erkend wordt.

Let op: je mag enkel deelnemen aan het examen als je minimaal 80% aanwezig bent geweest.

Veelgestelde vragen (in het Duits)

24 juni 2024, 09:00
    Je hebt 5 weken lang elke werkdag 4 uur les. De einddatum van deze cursus is donderdag 25 juli 2024. Er is geen les op 19 juli 2024. De examens zijn op maandag 29 en dinsdag 30 juli, de herkansing op woensdag 7 augustus.
    € 995
    Korting(en)
    100% of 50% voor studenten en medewerkers
    Vrijgesteld van btw
    Onderwijsvorm
    Op locatie
    Aantal bijeenkomsten
    Maximaal aantal deelnemers

Factsheet

Type onderwijs
    Beginner
    Eindresultaat
    Certificaat

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

Lesmateriaal

• Contact! nieuw - deel 1 (0-A1) cursist bundel
    • Contact! nieuw - deel 2 (A1–A2): cursist bundel
    • Een goed woordenboek (NL-DE en DE-NL)
      Let op: Bij het examen is alleen het volgende woordenboek toegestaan: Van Dale woordenboek Nederlands als tweede taal (isbn 9789460775680)

Cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Overig lesmateriaal

De tekstboeken en licenties zijn het lesmateriaal voor de eerste twee weken. Daarna gebruiken we (digitale) hand-outs (Lesmateriaal A2-B2 en oefenexamens B2). Die hand-outs ontvang je tijdens de cursus. De kosten voor de hand-outs zijn inbegrepen in de cursusprijs.

Lesmateriaal bestellen

Woon je in Nederland?

Dan kun je de tekstboeken en licenties als pakket bestellen bij uitgeverij Intertaal:
    - Contact! nieuw 1 Cursist (bundel) — Intertaal (isbn 9789463926782)
    - Contact! nieuw 2 Cursist (bundel) — Intertaal (isbn 9789463926881)

Woon je in Duitsland?

Optie 1:

Je kunt de tekstboeken en licenties als pakket bestellen bij Intertaal (zie hierboven). Het kan wel zijn dat de levertijd langer is en dat de verzendkosten hoger zijn dan wanneer je in Nederland woont.

Optie 2:
    De tekstboeken kun je ook in Duitsland bestellen, bij Klett Sprachen:
    - Tekstboek + Werboek Contact! nieuw 1 (isbn 978-3-12-528751-8)
    - Tekstboek + Werkboek Contact! nieuw 2 (isbn 978-3-12-528753-2)

• Regulier tarief: € 995,-
    • Aspirant bachelorstudenten: € 995,- > kosteloos
      Je betaalt eerst 100% zelf. Behaal je je 1e bachelorjaar (BSA)? Dan heb je recht op 100% restitutie.
    • Overige studenten RU: € 497,50 (50% korting)
      Sta je nog niet ingeschreven voor een opleiding, of heb je alleen een voorinschrijving? Dan betaal je de taalcursus eerst 100% zelf (€ 995,-). Zodra je bent ingeschreven in Studielink, stuur je je bewijs van inschrijving naar Radboud in’to Languages: info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl) o.v.v. Korting Intensieve Taalcursus Duitsers; dan krijg je 50% restitutie.
    • Medewerkers RU en Radboudumc: Kosteloos (mits zij aan de voorwaarden voldoen van de taalbeleidkortingsregeling).
    • Studenten en medewerkers van overige universiteiten: € 2.500,-