Studenten zitten te kletsen buiten op de campus
Studenten zitten te kletsen buiten op de campus

Intensieve zomercursus Social Dutch II

Ben je een expat en wil je graag Nederlands met je collega's spreken? Heb je Social Dutch I afgerond en zoek je een vervolgcursus? Of beheers je de basis van het Nederlands en wil je je kennis uitbreiden, bijvoorbeeld door te leren hoe je over de verleden tijd praat? Dan is deze intensieve zomercursus Social Dutch II van één week iets voor jou.

  Algemeen

  Wat leer je in deze cursus?

  In deze cursus gebruiken we het boek Start.nl part 1 – Dutch for beginners. Hieruit zul je de hoofdstukken 6 t/m 10 doornemen. Deze hoofdstukken leren je om te vragen naar aankomst- en vertrektijden in het openbaar vervoer, om te praten over je huis, om over activiteiten uit het verleden te praten, om iets te bestellen in een café of restaurant en om te weten wat je in een winkel kunt zeggen. Dit is hetzelfde als wat je normaal gesproken zou leren tijdens de reguliere cursus Social Dutch II.

  Tijdens de lessen ligt de nadruk op communicatie en het actief omgaan met het cursusmateriaal.

  Doelgroep

  Om met Social Dutch niveau II te starten is enige voorkennis van het Nederlands noodzakelijk. Als je Social Dutch I hebt behaald, dan kun je starten met niveau II. Je kunt ook beginnen met niveau II als je eerder Nederlands hebt gestudeerd, bijvoorbeeld in je thuisland. In dit geval is het nodig om een intake-assessment in te plannen zodat je niveau van het Nederlands getoetst kan worden.

  Certificaat en eindniveau

  Deze cursus leidt op van halverwege A1 tot A1 (CEFR). Je ontvangt een certificaat als je bij 80% van de lessen aanwezig bent geweest. Als je na deze cursus verder wil met Nederlands leren, kun je deelnemen aan de intensieve zomercursus Social Dutch III of de reguliere cursus Social Dutch III.

  Startdatum

  05 augustus 2024, 10:00
  Deze cursus eindigt op 9 augustus 2024. Je hebt elke werkdag les van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.
  Kosten
  € 495
  Korting(en)
  Gratis voor RU studenten en medewerkers
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Nederlands
  Aantal bijeenkomsten
  10
  Maximaal aantal deelnemers
  18

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Niveau
  Beginner
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024 - 361 21 59
  info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

  Deze cursus vindt plaats van 5 t/m 9 augustus 2024.

  Groep A

  Lesdag & -tijd: maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 12.30 uur en van 14.00 - 16.00 uur
  Locatie: op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen
  Aantal deelnemers: min. 10 - max. 18

  Als er een les uitvalt, vindt de inhaalles plaats in de week na de laatste les. Reken naast de lessen op twee tot drie uur zelfstudie per dag.

  Wat komt er in de les aan bod?

  Tijdens de les wordt zoveel mogelijk Nederlands gesproken. 

  Na deze cursus kun je:

  • Vragen hoe laat de trein aankomt of vertrekt
  • Vragen waar de bus naartoe gaat en stopt
  • Een reis en hotelkamer boeken
  • Praten over je huis en iemands adres vragen
  • Praten over gebeurtenissen in het verleden
  • Praten over je vakantie, eten en drinken
  • Een reservering maken en iets bestellen in een restaurant of café
  • Praten en vragen stellen over kleding in een kledingwinkel

  Cultuur en geschiedenis beïnvloeden de taal van een land. Daarom wordt er in de cursus ook aandacht besteed aan interessante en relevante aspecten van de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Kennis over deze onderwerpen maakt het makkelijker om Nederlanders en hun reacties te begrijpen.

  Cursusmateriaal

  • Start.nl 1 (ISBN: 9789046905661)

  Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen. Verkrijgbaar bij Boekhandel Roelants.

  Kosten

  • Regulier tarief: € 495,-
  • Studenten en medewerkers RU: gratis, in het geval je voldoet aan de volgende criteria:
  1. Je voldoet aan de eis van 80% aanwezigheid. Als je hier niet aan voldoet zal het voor jou geldende cursusbedrag in rekening worden gebracht: 10% korting voor medewerkers en alumni- of 50% korting voor studenten.
  2. Studenten van de Radboud Universiteit: je kunt twee gratis Social Dutch cursussen volgen. Als je nog een Social Dutch cursus wilt volgen, ontvang je 50% korting op de kosten.

  Bepaal je niveau met een gratis intakegesprek

  Als je al wat voorkennis van het Nederlands hebt, dan wordt de inschrijving voorgegaan door een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt je niveau vastgesteld. Als je al een Dutch as a Second Language certificaat hebt, vragen we je dit mee te nemen naar het interview, evenals je studentenkaart of studentnummer. 

  Plan een intake-assessment

  Als je Social Dutch I bij ons gevolgd hebt, is een intake niet nodig en kun je je meteen inschrijven voor Social Dutch II.​

  Inschrijven

  Schrijf je nu in

  NB:

  • Je kunt je alleen inschrijven als je een IBAN-nummer hebt. Bij RU studenten en medewerkers vragen wij hierom voor het geval dat er niet aan deze eis wordt voldaan.
  • Aan het einde van het inschrijfformulier wordt vermeld dat er op een bepaalde datum een automatische incasso zal plaatsvinden. Voor RU-studenten en medewerkers die aan de eisen voldoen, geldt dit niet voor Social Dutch. Je kunt er zeker van zijn dat als je ten minste 80% van de lessen bijwoont, er geen cursuskosten in rekening worden gebracht.
  • Onze correspondentie zal gestuurd worden naar het emailadres waarmee je geregistreerd bent bij de Radboud Universiteit, dus zorg ervoor dat je je (studenten)mail in de gaten houdt.
  • De persoon of organisatie die de cursus betaalt zal de factuur ontvangen nadat de cursus is gestart (als dit van toepassing is).

  Deze cursus start jaarlijks in de zomer. Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat je gewenste startdatum er nog niet bij? Ontvang een bericht van ons wanneer er nieuwe startdata zijn.

  Loop je deelname niet mis! 

  Houd er rekening mee dat onze Social Dutch-lessen zeer snel vol raken. Wij raden je aan om je zo snel mogelijk aan te melden voor de cursus waarin je geïnteresseerd bent, ook als je nog niet in Nijmegen bent aangekomen.