Studenten zitten te kletsen buiten op de campus
Studenten zitten te kletsen buiten op de campus

Intensieve zomercursus Social Dutch IV

Heb je Social Dutch III afgerond en wil je verder met Nederlands leren? Of spreek je al goed Nederlands in sociale situaties, maar wil je je taalvaardigheden verder ontwikkelen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je praat over je gezondheid of hoe je op verschillende manieren je mening kunt geven? Als je daarbij ook nog je woordenschat wil uitbreiden, communicatievaardigheden wil oefenen en meer wil leren over wat typisch Nederlands is, dan is Social Dutch IV de zomercursus voor jou.

  Algemeen

  Wat leer je in deze cursus?

  Het voornaamste doel van deze cursus is leren communiceren in het Nederlands. We werken aan alle taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Vergeleken met de cursussen Social Dutch I t/m III wordt meer aandacht besteed aan zaken als grammatica, woordenschat en uitspraak. Lees- en schrijfvaardigheid worden vooral geoefend in de tijd voor zelfstudie. Grammatica wordt altijd behandeld in een communicatieve context en voor functionele doeleinden.

  Onderwerpen en situaties die behandeld worden in Social Dutch IV zijn onder meer: praten over je gezondheid, wat zeg je tegen een dokter, je mening geven en formele brieven of e-mails schrijven. Ook leer je meer over typische kenmerken van de Nederlandse cultuur.

  Doelgroep

  Social Dutch IV is geschikt voor wie al enige voorkennis heeft van het Nederlands. Als je Social Dutch III succesvol hebt afgerond kun je deelnemen aan niveau IV. Je kunt ook meedoen met deze cursus als je elders al Nederlands hebt geleerd, bijvoorbeeld in je thuisland.

  Certificaat en eindniveau

  De cursus leidt op van Op weg naar A2 naar A2-niveau (CEFR). Je ontvangt een certificaat als je bij 80% van de lessen aanwezig bent geweest. Als je na deze cursus verder wil met Nederlands leren, kun je je aanmelden voor een intake om door te stromen naar een reguliere dag- of avondcursus vanaf A2-niveau.

  Startdatum

  19 augustus 2024, 10:00
  Deze cursus eindigt op 23 augustus 2024. Je hebt elke werkdag les van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.
  Kosten
  € 495
  Korting(en)
  Gratis voor RU studenten en medewerkers
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Nederlands
  Aantal bijeenkomsten
  10
  Intakegesprek
  Ja
  Maximaal aantal deelnemers
  18

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Niveau
  Beginner
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024 - 361 21 59
  info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

  Deze cursus vindt plaats van 19 t/m 23 augustus 2024.

  Groep A

  Lesdag & -tijd: maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 12.30 uur en van 14.00 - 16.00 uur
  Locatie: op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen
  Aantal deelnemers: min. 10 - max. 18

  Als er een les uitvalt, vindt de inhaalles plaats in de week na de laatste les. Reken naast de lessen op twee tot drie uur zelfstudie per dag.

  Wat komt er in de les aan bod?

  In deze cursus gebruiken we het boek Start.nl part 2 - Dutch for beginners. We behandelen de hoofdstukken 5, 6, 7 en 8 uit dit boek. We werken met de 'blended learning'-methode, wat inhoudt dat je je online op de lessen voorbereidt. Tijdens de lessen ligt de nadruk op communicatie en het actief omgaan met het cursusmateriaal. Tijdens de les wordt zoveel mogelijk Nederlands gesproken.

  Cultuur en geschiedenis beïnvloeden de taal van een land. Daarom wordt er in deze cursus ook aandacht besteed aan interessante en relevante aspecten van de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Kennis over deze onderwerpen maakt het makkelijker om Nederlanders en hun reacties te begrijpen.

  Na deze cursus kun je:

  • een vriendelijke vraag stellen;
  • lichaamsdelen benoemen;
  • bewegingsinstructies geven;
  • de toekomst beschrijven;
  • iemand aansporen;
  • een formele brief of e-mail schrijven;
  • advies geven;
  • zeggen hoe je je voelt en vertellen over je gezondheid;
  • naar persoonlijke informatie vragen;
  • een compliment geven;
  • zeggen dat iets niet hoef of dat je geen antwoord wilt geven;
  • om een mening vragen en je mening geven

  Cursusmateriaal

  • Start.nl part 2 - Dutch for beginners. ISBN: 9789046903797

  Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen. Verkrijgbaar bij Boekhandel Roelants.

  Kosten

  • Regulier tarief: € 495,-
  • Studenten en medewerkers RU: gratis, in het geval je voldoet aan de volgende criteria:
  1. Je voldoet aan de eis van 80% aanwezigheid. Als je hier niet aan voldoet zal het voor jou geldende cursusbedrag in rekening worden gebracht: 10% korting voor medewerkers en alumni- of 50% korting voor studenten.
  2. Studenten van de Radboud Universiteit: je kunt twee gratis Social Dutch cursussen volgen. Als je nog een Social Dutch cursus wilt volgen, ontvang je 50% korting op de kosten.

  Bepaal je niveau met een gratis intakegesprek

  Als je al wat voorkennis van het Nederlands hebt, dan wordt de inschrijving voorgegaan door een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt je niveau vastgesteld. Als je al een Dutch as a Second Language certificaat hebt, vragen we je dit mee te nemen naar het interview, evenals je studentenkaart of studentnummer. 

  Plan een intake-assessment

  Als je Social Dutch III bij ons hebt afgerond, is een intake niet nodig en kun je je meteen aanmelden voor Social Dutch IV.

  Inschrijven

  Schrijf je nu in

  NB:

  • Je kunt je alleen inschrijven als je een IBAN-nummer hebt. Bij RU studenten en medewerkers vragen wij hierom voor het geval dat er niet aan deze eis wordt voldaan.
  • Aan het einde van het inschrijfformulier wordt vermeld dat er op een bepaalde datum een automatische incasso zal plaatsvinden. Voor RU-studenten en medewerkers die aan de eisen voldoen, geldt dit niet voor Social Dutch. Je kunt er zeker van zijn dat als je ten minste 80% van de lessen bijwoont, er geen cursuskosten in rekening worden gebracht.
  • Onze correspondentie zal gestuurd worden naar het emailadres waarmee je geregistreerd bent bij de Radboud Universiteit, dus zorg ervoor dat je je (studenten)mail in de gaten houdt.
  • De persoon of organisatie die de cursus betaalt zal de factuur ontvangen nadat de cursus is gestart (als dit van toepassing is).

  Deze cursus start jaarlijks in de zomer. Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat je gewenste startdatum er nog niet bij? Ontvang een bericht van ons wanneer er nieuwe startdata zijn.

  Loop je deelname niet mis! 

  Houd er rekening mee dat onze Social Dutch-lessen zeer snel vol raken. Wij raden je aan om je zo snel mogelijk aan te melden voor de cursus waarin je geïnteresseerd bent, ook als je nog niet in Nijmegen bent aangekomen.