Arts met mondkapje luistert naar patiënt
Arts met mondkapje luistert naar patiënt

Medisch Duits

Krijgt jouw zorginstelling of ziekenhuis steeds vaker te maken met Duitse patiënten of werken jullie samen met Duitse ziekenhuizen of zorginstellingen? Met de training Medisch Duits zorg je dat je aansluiting krijgt en houdt met je Duitse patiënten en samenwerkingspartners.

  Algemeen

  Hoe ziet de training eruit?

  Onderwerpen

  De training Medisch Duits bestaat uit 9 verschillende modules. We besteden onder meer aandacht aan:

  • de anamnese;
  • patiëntgesprekken;
  • de uitleg van ziektes;
  • slechtnieuwsgesprekken;
  • telefoneren;
  • gesprekken met collega’s;
  • het schrijven van brieven;
  • de ziekenhuisstructuur in Duitsland;
  • interculturele verschillen zoals omgangsvormen en communicatiestijlen van Duitsers.

  Opzet en vorm

  Als organisatie of deelnemer kun je ervoor kiezen om alle 9 modules te volgen maar het is ook mogelijk om modules te selecteren die voor jou of jullie het meest relevant zijn. Indien er meerdere medewerkers deelnemen zullen er groepen ingedeeld worden op basis van functie en de mate van beheersing van het Duits.

  Deelnemers dienen ongeveer 1 uur per module aan zelfstudie besteden. De training is met name praktijkgericht. Deelnemers kunnen voorbeelden aandragen uit de praktijk.

  Locatie

  De training kan incompany of op onze locatie in Nijmegen gegeven worden.

  PE-punten

  Deelnemers kunnen 3 PE-punten per module (max. 27 punten voor de complete training) aanvragen bij KNMG/GAIA. Na de cursus ontvangen deelnemers een certificaat van Radboud in'to Languages waarmee ze de PE-punten kunnen registreren.

  Voor wie?

  De training is bedoeld voor alle medewerkers die in hun functie contact hebben met Duitse patiënten of samenwerkingspartners. De training is zowel in groepsverband als individueel te volgen.

  Offerte aanvragen

  Ben je geïnteresseerd in de training Medisch Duits voor je medewerkers of jezelf? Dan gaan we graag met je in gesprek om je wensen en behoeften met betrekking tot de training te bespreken. Na dit gesprek stellen we een offerte op met daarin een voorstel voor de inhoud van de training en een kostenoverzicht.

  Martijn Maessen

  De inhoud van Duits voor zorgprofessionals is nauwkeurig afgestemd op de wensen van de cursist. Ook tijdens de training is er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Trainer Kasper Maes is zeer professioneel in de manier van doceren. Deze training is een aanrader voor iedereen die zijn Duits wil verbeteren.

  - Martijn Maessen, Onderzoeker afdeling Fysiologie (Radboudumc)

  Artikel: training op maat bij de Maartenskliniek

  De belangstelling onder de medewerkers van de Nijmeegse Sint Maartenskliniek was groot, toen bekend werd dat Radboud in’to Languages hier een cursus Duits ging verzorgen. Veertig medewerkers, van baliepersoneel tot specialisten, gingen actief met de Duitse taal aan de slag.

  Lees meer over de training bij de Maartenskliniek

  Blog: Patiëntgericht communiceren in 5 stappen

  Elke zorgprofessional die zijn of haar patiënt als volwaardige gesprekspartner wil benaderen, hem écht centraal wil stellen, kan niet zonder goede communicatieve vaardigheden. Vijf tips om je gespreksvaardigheden net dat beetje meer patiëntgericht te maken.

  Lees het hele blog over patiëntgericht communiceren

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024-361 61 66
  maatwerk [at] into.ru.nl (maatwerk[at]into[dot]ru[dot]nl)