Man geeft een presentatie

Ontspannen spreken in het openbaar - workshop

Voel jij je wel eens onzeker, misschien zelfs angstig, bij een presentatie of gesprek? Vind je het spannend als alle ogen op jou gericht zijn en lastig om contact te maken met je toehoorders? Herken je het gevoel dat je niet helemaal jezelf bent als je praat in het openbaar?

Schrijf je nu in

Inhoud en opzet

Deze workshop helpt je om je op je gemak te voelen en in verbinding met je publiek of gesprekspartners je boodschap duidelijk over te brengen. De inhoud van je boodschap is bij deze workshop niet het belangrijkste, wat jij ervaart als je in de spotlight staat en wat dat met je doet wel. De nadruk ligt op ontspannen zijn, contact maken, jezelf zijn en omgaan met je eigen stress.

Tijdens de workshop werken we vanuit het principe van Speaking Circles ®/ Relational Presence. Jouw boodschap komt pas binnen als mensen echt naar je luisteren. Om dit te realiseren is verbinding een belangrijke voorwaarde. Die verbinding ontstaat als je contact maakt en authentiek bent. ‘Relationele aanwezigheid’ is daarom het uitgangspunt bij deze workshop. Je oefent met het maken en houden van contact met jezelf en de ander(en), zowel in de rol van spreker als van luisteraar. De oefeningen in de workshop worden in kleine stappen en in een veilige setting aangeboden en volgen elkaar logisch op. Bewustzijn op je innerlijke houding tijdens communicatie maakt dat je eventuele spanning kunt laten varen.

Na deze workshop heb je handvatten om authentiek en met zelfvertrouwen in contact te zijn met anderen, waardoor je op een ontspannen manier en met meer plezier presenteert en gesprekken voert.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Voor iedereen die op een ontspannen manier contact wil kunnen maken met publiek en gesprekspartners om met meer zelfvertrouwen en plezier te kunnen presenteren en converseren.

• Regulier tarief: € 365,-
    • Medewerkers RU en Radboudumc, alumni en medewerkers WUR (10% korting): € 328,50,-

Schrijf je nu in