Foto van hand en laptop
Foto van hand en laptop

Schrijven met dyslexie - training op maat

Je schrijfvaardigheid op hetzelfde niveau brengen als je denkniveau. Vrij kunnen formuleren, helder structureren en de lezer meekrijgen. Dat is misschien wel de grootste uitdaging en wens voor elke professional met dyslexie. Beleidsnota’s, een heldere mail, een adviesrapport: teksten zijn vaak bij uitstek het middel om ideeën breed te delen, beleid geaccepteerd te krijgen en een visie uit te dragen.

  Algemeen

  Inhoud en aanpak

  Met het CAAS-model dat we speciaal voor jou hebben ontwikkeld, bieden we je een krachtige combinatie van technische applicaties en coaching. CAAS staat voor Context, Attitude, Applicaties en Strategie.

  Tijdens de coaching staan we stil bij de context waarin je werkt, de teksten die je schrijft en de ruimte die je krijgt en neemt om aan jouw teksten te werken. Acceptatie van dyslexie, een oplossingsgerichte attitude en de wil om daadwerkelijk aan de slag te gaan met een nieuwe methode zijn daarbij belangrijke succesfactoren. Vervolgens implementeren we twee applicaties, tools, die het schrijven van teksten sterk vereenvoudigen. Ook reiken we een stappenplan en schrijfstrategie aan die je door elke fase van het schrijven heen loodsen.

  Onze aanpak is praktisch en effectief, altijd één op één en volledig op maat.

  Doelgroep

  Voor professionals met dyslexie die met minder inspanning effectieve zakelijke teksten willen schrijven.

  Training op maat

  Je kunt deze training volgen bij ons op locatie, incompany of op afstand via de virtual classroom. Ook een combinatie is mogelijk. In overleg bepalen we wat wenselijk en haalbaar is en bespreken we aanpak en opzet. De kosten voor een incompany- of privétraining zijn afhankelijk van je specifieke wensen. Je ontvangt altijd een offerte op maat.

  Gerelateerde blogs

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024 - 361 61 66
  maatwerk [at] into.ru.nl (maatwerk[at]into[dot]ru[dot]nl)