Students socializing in the Refter on campus
Students socializing in the Refter on campus

Social Dutch III

Wil je Nederlands kunnen spreken met collega's of vrienden? Heb je Social Dutch II afgerond en wil je graag verder met Nederlands leren? Of heb je al wat basiskennis Nederlands en wil je je kennis uitbreiden? En wil je bovendien bijvoorbeeld weten hoe je iemand de weg vraagt en hoe je die vraag beantwoordt? Of hoe je op twee manieren in de verleden tijd praat? Dan is onze cursus Social Dutch III iets voor jou.

  Algemeen

  Wat leer je in deze cursus?

  Het voornaamste doel van deze cursus is leren communiceren in het Nederlands. We werken aan alle taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven.

  Onderwerpen en situaties die aan bod komen in Social Dutch III zijn onder andere praten over wat je doet op vakantie, iemand de weg vragen en hoe je die vraag moet beantwoorden, de toekomst en het verleden beschrijven en meer typische aspecten van de Nederlandse cultuur leren.

  Doelgroep

  Social Dutch III is bedoeld voor wie al een basiskennis van het Nederlands heeft of snel een nieuwe taal oppikt.

  Enige voorkennis van het Nederlands is vereist. Als je geslaagd bent voor niveau II, kun je deelnemen aan niveau III. Je kunt ook aan niveau III beginnen als je al eerder Nederlands hebt gestudeerd, bijvoorbeeld in je eigen land.

  Certificaat en eindniveau

  Deze cursus leidt op van niveau A1 tot halverwege A2 (CEFR). Je ontvangt een certificaat als je bij 80% van de lessen aanwezig bent geweest. Als je na deze cursus verder wil met Nederlands leren, kun je deelnemen aan de cursus Social Dutch IV.

  Startdatum

  30 september 2024, 17:30
  Deze cursus eindigt op 25 november 2024. Elke bijeenkomst duurt 1,5 uur.
  Kosten
  € 495
  Korting(en)
  Free for RU students and staff
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Nederlands
  Aantal bijeenkomsten
  15
  Intakegesprek
  Ja
  Maximaal aantal deelnemers
  18

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Niveau
  Beginner
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024 - 361 21 59
  info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

  Deze cursus vindt plaats van 30 september t/m 25 november 2024. In de week van 21 oktober is er geen les i.v.m. de herfstvakantie.

  Lesdag & -tijd: maandag en woensdag van 17.30 - 19.00 uur.
  Locatie: op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen
  Aantal deelnemers: min. 10 - max. 18

  Als er een les uitvalt, vindt de inhaalles plaats in de week na de laatste les. Reken naast de lessen op 4 tot 5 uur zelfstudie per week.

  Wat komt er in de lessen aan bod?

  In deze cursus gebruiken we het boek Start.nl deel 2 - Nederlands voor beginners. Je maakt de hoofdstukken 1, 2, 3 en 4. We werken volgens een blended learning methode, wat betekent dat je je online voorbereidt op de cursus. Tijdens de lessen ligt de nadruk op communicatie en actief bezig zijn met de lesstof.

  Tijdens de les wordt zoveel mogelijk Nederlands gesproken.

  Cultuur en geschiedenis beïnvloeden de taal van een land. Daarom wordt er in deze cursus ook aandacht besteed aan interessante en relevante aspecten van de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Kennis over deze onderwerpen maakt het makkelijker om Nederlanders en hun reacties te begrijpen.

  Na deze cursus kun je:

  • een stad, dorp of landschap beschrijven;
  • vertellen over het weer en wat je op vakantie doet;
  • een voorstel doen;
  • een informele e-mail schrijven;
  • de weg vragen en wijzen;
  • indirecte vragen stellen;
  • praten over vervoermiddelen;
  • eten beschrijven, beoordelen en recepten lezen;
  • zeggen wat iemand moet doen;
  • hoeveelheden benoemen;
  • vertellen over je oude woning en over je meubels;
  • vergelijken;
  • vormen benoemen.

  Cursusmateriaal

  • Start.nl 2, ISBN: 9789046903797 

  Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen. Verkrijgbaar bij Boekhandel Roelants.

  Kosten

  • Regulier tarief: € 495,-
  • Studenten en medewerkers RU: gratis, in het geval je voldoet aan de volgende criteria:
  1. Je voldoet aan de eis van 80% aanwezigheid. Als je hier niet aan voldoet zal het voor jou geldende cursusbedrag in rekening worden gebracht: 10% korting voor medewerkers en alumni- of 50% korting voor studenten.
  2. Studenten van de Radboud Universiteit: je kunt twee gratis Social Dutch cursussen volgen. Als je nog een Social Dutch cursus wilt volgen, ontvang je 50% korting op de kosten.

  Bepaal je niveau met een gratis intakegesprek

  Als je al wat voorkennis van het Nederlands hebt, dan wordt de inschrijving voorgegaan door een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt je niveau vastgesteld. Als je al een Dutch as a Second Language certificaat hebt, vragen we je dit mee te nemen naar het interview, evenals je studentenkaart of studentnummer. 

  Plan een intake-assessment

  Als je Social Dutch II of Social Dutch I voor Duitstaligen bij ons hebt gevolgd, is een intake niet nodig en kun je je meteen inschrijven voor Social Dutch III.

  Inschrijven

  Schrijf je nu in

  NB:

  • Je kunt je alleen inschrijven als je een IBAN-nummer hebt. Bij RU studenten en medewerkers vragen wij hierom voor het geval dat er niet aan deze eis wordt voldaan.
  • Aan het einde van het inschrijfformulier wordt vermeld dat er op een bepaalde datum een automatische incasso zal plaatsvinden. Voor RU-studenten en medewerkers die aan de eisen voldoen, geldt dit niet voor Social Dutch. Je kunt er zeker van zijn dat als je ten minste 80% van de lessen bijwoont, er geen cursuskosten in rekening worden gebracht.
  • Onze correspondentie zal gestuurd worden naar het emailadres waarmee je geregistreerd bent bij de Radboud Universiteit, dus zorg ervoor dat je je (studenten)mail in de gaten houdt.
  • De persoon of organisatie die de cursus betaalt zal de factuur ontvangen nadat de cursus is gestart (als dit van toepassing is).

  Deze cursus start jaarlijks in oktober, januari/februari en april/mei. Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat je gewenste startdatum er nog niet bij? Ontvang een bericht van ons wanneer er nieuwe startdata zijn.

  Loop je deelname niet mis! 

  Houd er rekening mee dat onze Social Dutch-lessen zeer snel vol raken. Wij raden je aan om je zo snel mogelijk aan te melden voor de cursus waarin je geïnteresseerd bent, ook als je nog niet in Nijmegen bent aangekomen.